Examene Naţionale 2021: primele probe, în luna aprilie. Cum vor susţine elevii simulările de Bac şi Evaluare Naţională

  • Elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor da evaluări în luna aprilie
  • Cîmpeanu: "Aceste evaluări sunt mai importante ca oricând"
  • Simulările pentru clasele a VIII-a şi a XII-a se vor susţine fizic
835 afișări
Imaginea articolului Examene Naţionale 2021: primele probe, în luna aprilie. Cum vor susţine elevii simulările de Bac şi Evaluare Naţională

Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se pregătesc de evaluări. Susţinerea acestora va fi în luna aprilie, după cum spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta crede că evaluările sunt şi mai importante acum pentru că s-a învăţat atât de mult în online.

„De evaluările la clasele a doua, a patra şi a şasea este mai nevoie decât oricând. Evaluările vor începe la clasa a doua pe 20 aprilie, cu proba de română - scris. Vor continua pe 12 mai cu debutul evaluărilor la clasa a şasea, limbă şi comunicare, şi vor continua pe 18 mai, clasa a patra, început de asemenea cu limba română”, a declarat Cîmpeanu.

Simulările claselor a 8 şi a 12 a pentru pregătirea evaluării naţionale şi a examenului de bacalaureat vor fi cu prezenţă fizică indiferent de scenariul în care funcţionează şcoala, cu excepţia carantinei.   

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, susţine că a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei cu privire la vaccinarea elevilor care au examen, dar spune că prin respectarea celorlalte măsuri de prevenire se pot asigura condiţii de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici