Valeriu Gheorghiţă despre vaccinarea elevilor care au examen: Siguranţa poate fi asigurată respectând măsurile de prevenire

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, susţine că a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei cu privire la vaccinarea elevilor care au examen, dar spune că prin respectarea celorlalte măsuri de prevenire se pot asigura condiţii de siguranţă.

192 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă despre vaccinarea elevilor care au examen: Siguranţa poate fi asigurată respectând măsurile de prevenire

Întrebat în conferinţa de presă de marţi despre vaccinarea elevilor de peste 16 ani, care au examene cu prezenţă fizică, Valeriu Gheorghiţă a spus că acestea vor putea fi organizate în condiţii de siguranţă prin respectarea celorlalte măsuri de prevenire.

„Am vorbit cu domnul ministru legat mai degrabă de apariţia în spaţiul public a acestor informaţii. Sigur, aşa cum am explicat prin faptul că elevii între 16 şi 18 ani au de susţinut o serie de examene cu prezenţă fizică din punct de vedere epidemiologic este foarte important ca aceste activităţi să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă. Însă, respectându-se celelalte mecanisme prin care putem preveni răspândirea infecţiei cu Sars-Cov-2, şi anume distanţarea fizică, purtarea măştii, putem asigura aceste condiţii de siguranţă în cazul elevilor din grupa respectivă de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Conform acestuia, în acest moment, „principala limitare este legată de numărul de doze disponibile şi de faptul că avem încă un număr extrem de mare de persoane care au un risc medical individual de a face o formă severă, mă refer la persoane cu vârste peste 65 de ani şi persoane care au boli cronice, persoane cu dizabilităţi”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare susţine că pe marginea acestui subiect au avut loc „doar discuţii, fără să se fi tranşat o modalitate de acţiune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici