EXPLOZIA din Cehia | Muncitor din Prahova, printre victimele tragediei de la uzină chimică din Cehia: ”Era lăcătuş. Foarte liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit”

Un bărbat de 47 de ani din localitatea Pisculeşti, judeţul Prahova, se numără printre victimele exploziei produse la o uzină chimică din Cehia. ”Era lăcătuş. Foarte liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit”, spune tatăl acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1784 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIA din Cehia | Muncitor din Prahova, printre victimele tragediei de la uzină chimică din Cehia: ”Era lăcătuş. Foarte liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit”

EXPLOZIA din Cehia | Un muncitor din Prahova, printre victimele tragediei de la uzină chimică din Cehia: ”Era lăcătuş. Foarte liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit”

Ion Pandele era plecat în Cehia de 10 ani.

Potrivit familiei, el lucra ca lăcătuş la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, unde s-a produs explozia. Familia a fost anunţată că este unul dintre cei cinci români care au murit în urma deflagraţiei.

Tătăl, Florea Pandele, spune că în Cehia lucrează şi un alt fiu care a încercat să ajungă la uzina unde a avut loc explozia, însă nu i s-a permis accesul.

”Trebuia să facă acum 10 ani de când a plecat. Era lăcătuş. Foarte liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit. Seara, pe la ora 17.00 am auzit ce s-a întâmplat. Mai am un băiat acolo. Lucrau la o distanţă de 100 de kilometri, unul de altul. Fiul celălalt a încercat să ajungă la fratele lui, dar nu i s-a permis accesul”, a declarat tatăl lăcătuşului, Florea Pandele.

Potrivit acestuia, Ion Pandele era foarte apreciat la locul de muncă.

Ion Pandele era cunoscut în sat drept un om muncitor.

”Vecinul nostru, îl ştim, ne pare rău, am auzit că a fost o explozie acolo, unde lucra el. Un om extraordinar de bun, prieten cu soţul, săritor, ajuta pe toată lumea”, a declarat o localnică, Sorina Dinu.

Ion Pandele avea o fiică de 22 de ani.

Cel puţin şase oameni au murit în urma unei explozii ce a avut loc, joi, la uzina chimică Unipetrol din oraşul Kralupi nad Vltavou, situat în nordul capitalei Cehiei, a relatat presa locală, citată de site-ul postului BBC News. Mai multe persoane au fost grav rănite, prezentând arsuri pe suprafaţa corpului. Reprezentanţii uzinei Unipetrol au precizat că explozia s-a produs în urma unui incendiu izbucnit la un rezervor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici