Familia Regală şi românii din Copenhaga au primit Lumina Învierii de la Preasfinţitul Macarie | FOTO

Majestatea Sa Margareta alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu şi mai mulţi români au primit Lumina Învierii în Copenhaga, unde slujba de Paşti a fost oficiată de Preasfinţitul Macarie.

210 afișări
Imaginea articolului Familia Regală şi românii din Copenhaga au primit Lumina Învierii de la Preasfinţitul Macarie | FOTO

Familia Regală şi românii din Copenhaga au primit Lumina Învierii de la Preasfinţitul Macarie

Românii din Copenhaga au sărbătorit Paştile împreună cu Familia Regală a României şi de Episcopul lor, Preasfinţitul Părinte Macarie, care au petrecut sărbătorile pascale în comunitatea ortodoxă română din capitala regatului danez.

Slujba Învierii a fost oficiată de către Părintele Episcop Macarie în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române şi a Alteţei Sale Regale Principele Radu, Ierarhul mulţumindu-le înalţilor oaspeţi.

În cuvântul său pastoral, Preasfinţitul Macarie a evidenţiat importanţa păstrării şi cultivării moştenirii creştine, precizând că atunci când omul respinge această moştenire, pe care s-a clădit civilizaţia noastră europeană, „îşi taie rădăcinile, îşi reneagă trecutul, îşi alterează prezentul şi îşi refuză viitorul”.

„Este o mare bucurie şi privilegiu să mă aflu aici în această noapte sfântă. Ne-aţi vorbit despre moştenirea creştină şi despre importanţa acestei dimensiuni spirituale, care în ziua de azi lipseşte prea mult. Ne gândim la ţara noastră şi nu uităm de tradiţie şi de spiritualitate. Hristos a înviat!”, a spus, în cuvântul său de mulţumire, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

La finalul slujbei, după împărtăşirea credincioşilor şi binecuvântarea ofrandelor pascale, Preasfinţitul Macarie a oferit copilaşilor mai multe daruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici