Fernando Vasile, adolescentul român dispărut în urmă cu 8 ani, regăsit în Italia în urma unei emisiuni TV: "Nu mai speram" VIDEO

  • Băiatul a fost recunoscut de telespectatorii unei emisiuni a televiziunii Rai care se ocupă de cazuri similare.
  • În toţi aceşti ani a trăit pe stradă, la Genova, din mila trecatorilor.
  • Fernando aşteaptă încă sa-si salute mama care, între timp, s-a mutat în România.
4464 afișări
Imaginea articolului Fernando Vasile, adolescentul român dispărut în urmă cu 8 ani, regăsit în Italia în urma unei emisiuni TV: "Nu mai speram" VIDEO

Fernando aşteaptă încă sa-si salute mama care, între timp, s-a mutat în România.

Intr-o zi de mai obişnuia de şcoală, cu opt ani în urmă, Fernando Vasile în loc să ia autobuzul spre liceu, a luat trenul din gara Palombara Sabina, un orăşel la 40 de km de Roma.

Din economii si-a luat un bilet spre Genova şi si-a pierdut urma. Intr-un interviu acordat cotidianului La Repubblica a explicat că se certase cu mama lui şi nu se simţea acceptat de colegii italieni. În 2012, românii din Italia aveau încă, o faimă negativă în timpul ultimului guvern de dreapta, condus de Silvio Berlusconi.

Mama lui l-a căutat prin orice mijloc posibil şi ceea ce nu au reuşit autorităţile, au făcut jurnaliştii de la emisiunea televizată, Chi l'ha visto, programată pe Rai3. În urma apelurilor repetate, şi a colaborării telespectatorilor, Fernando a fost găsit la Genova şi readus familiei.

Nu a povestit din ce motiv nu si-a contactat rudele în acest răstimp. Unchii de la Palombara l-au primit cu lacrimi în ochi şi au multumit jurnaliştilor pentru ajutor. Mama lui Fernando se află în România şi abia aşteaptă să ia un avion sa-si îmbrăţişeze baiatul acum în vârstă de 24 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici