Fetiţa accidentată pe o trecere de pietoni alături de mama sa a murit

Fetita accidentată, miercuri dimineaţă, pe o trecere de pietoni din Buzău în timp ce se îndrepta cu mama sa spre grădiniţă a murit, în cursul după-amiezii, în drum spre Spitalul de Neurochirgie din Bucureşti

51 afișări
Imaginea articolului Fetiţa accidentată pe o trecere de pietoni alături de mama sa a murit

Fetiţa accidentată pe o trecere de pietoni alături de mama sa a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei buzoiene, comisarul Florina Crucianu, fetiţa a murit în ambulanţă, înainte de a ajunge în Capitală.

Iniţial, medicii de la Spitalul Judeţean Buzău au precizat că fata va fi transferată la spitalul din Bucureşti cu un elicopter SMURD; însă în final victima a fost transportată cu o ambulanţă.

Potrivit medicului Ion Drăghici, de la Spitalul Judeţean Buzău, fetiţa rănită în accidentul de miercuri dimineaţă avea o ruptură de organe, probabil de splină ori ficat, avea un traumatism cranian şi fracturi la mâini şi picioare.

Conform sursei citate, imediat după accident fetiţa a intrat în stop cardio-respirator, însă a fost stabilizată la Spitalul Judeţean Buzău, după care a fost luată decizia transferării ei la un spital din Bucureşti.

Fetiţa a fost spulberată, miercuri dimineaţă, pe o trecere de pietoni de la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat, în zona unui rond. Ea se îndrepta spre grădiniţă împreună cu mama sa, cele două fiind accidentate în timp ce se aflau pe trecerea de pietoni de un şofer în vârstă de 27 de ani din Buzău, aflat la volanul unui autoturism BMW.

Femeia a fost aruncată la zeci de metri de locul accidentului, în timp ce fetiţa a ajuns pe luneta maşinii.

Şoferul autoturismului a oprit la câţiva metri de locul în care le-a accidentat pe cele două.

Mama fetiţei a fost cea care a decedat prima, după zeci de minute de resuscitări efectuate de medicii de la Spitalul Judeţean Buzău. Femeia lucra ca agent de pază la Casa Judeţeană de Pensii Buzău, iar miercuri era ziua ei liberă.

Tânărul care le-a accidentat pe cele două a fost testat cu aparatul Drager care a indicat că nu consumase alcool. Individul care lucrează la o firmă de dezmembrări de la marginea oraşului Buzău a fost dus apoi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. La ora transmiterii acestei ştiri, el este încă audiat de anchetatori, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Surse din cadrul Poliţiei susţin că tânărul şofer a declarat anchetatorilor că nu le-ar fi observat pe cele două pe trecerea de pietoni, motiv pentru care nu a incetinit in apropierea marcajului pietonal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici