Fetiţele femeii din Iaşi acuzate de răpire internaţională de fostul iubit spaniol, consiliate psihologic. Mama: „Nu au dormit toată noaptea, au plâns"

Două fetiţe crescute de mama lor româncă, în Iaşi, vor trebui să plece în Spania, după ce tatăl lor a acuzat-o pe femeie de răpire internaţională şi a câştigat procesul. Bărbatul a venit, joi, să îşi ia copiii, dar autorităţile au decis că micuţele nu sunt pregătite să plece şi au nevoie de consiliere

1674 afișări
Imaginea articolului Fetiţele femeii din Iaşi acuzate de răpire internaţională de fostul iubit spaniol, consiliate psihologic. Mama: „Nu au dormit toată noaptea, au plâns"

Fetiţele femeii din Iaşi acuzate de răpire internaţională de fostul iubit spaniol, consiliate psihologic

După ce au fost crescute de către mama lor, o româncă din Iaşi, şi nu şi-au văzut tatăl faţă în faţă de mai bine de 2 ani, două fetiţe de 6 şi 8 ani au aflat că trebuie să plece în Spania. Tatăl lor a câştigat în instanţă dreptul de a le duce în Peninsula Iberică, după ce şi-a dat în judecată fosta iubită pentru răpire internaţională.

Bărbatul s-a prezentat, joi, la uşa Simonei Sandu, fosta sa iubită, împreună cu un executor judecatoresc, cu avocata şi cu un psiholog de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a-şi lua fetele, în urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Acesta a declarat presei că, de fapt, Simona i-a răpit copiii în urmă cu doi ani şi că acum fetele trebuie să vină să locuiască cu el. Bărbatul susţine că nu a fost lăsat să îşi vadă fiicele de când au plecat din Murcia, Spania.

Poate să le vadă când doreşte, este dreptul ei, eu nu o să îi fac ceea ce mi-a făcut ea, dar eu doi ani şi patru zile nu le-am văzut, aproape că nici nu am vorbit cu ele. Mi s-a dat dreptate atât în Spania, cât şi în România, instanţa a decis asta, ei au un cuvânt de spus şi autoritatea necesară în acest caz”, a declarat Antonio, tatăl fetelor.

Pentru Maria şi Rocia cele câteva ore în care au stat de vorbă cu executorul judecătoresc au fost foarte dificile.

Vizita autorităţilor şi a tatălui a durat aproape şase ore, iar la final, la recomandarea psihologului s-a luat decizia ca măcar pentru o perioadă fetele să fie consiliate, pentru a se obişnui cu ideea că o vor părăsi pe mama lor.

Fetele vor fi consiliate de un psiholog ca să se obişnuiască cu ideea, să poată pleca cu mine", a explicat Antonio.

Întrebat dacă nu ar fi mai bine pentru fete să stea în grija mamei, bărbatul a negat.

„Cum să stea cu mama, dacă mama riscă patru ani de închisoare pentru răpire internaţională? Este deja dată în judecată şi va primi 4 ani de închisoare”, a spus acesta.

La rândul lor, Simona Sandu a declarat că fetele au plâns toată noaptea şi nu au dormit, de teamă că tatăl lor le va lua în somn.

„Nu au dormit toată noaptea, au plâns. Cea mică îmi zicea că nu adoarme de frică să nu o ia prin somn”, a declarat Simona, mama fetelor.

În urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti din luna aprilie, prin care custodia fetelor i-a fost încredinţată lui, Antonio a dat-o din nou în judecată pe Simona, în Spania, cerând magistraţilor de acolo să o pedepească cu închisoarea între 2 şi 4 ani, pentru că i-a răpit fetiţele. Acelaşi lucru l-a spus şi copilelor astăzi când a plecat din casă.

Simona Sandu a venit în România în urmă cu doi ani alături de cele două fiice ale sale. Au plecat din Murcia, Spania, după ce Simona şi-a dat seama că nu pot trăi într-o casă în pădure, fără apă şi curent electric. Tatăl fetiţelor ar fi semnat atunci o procură prin care era de acord cu vizita fetelor în România şi cu stabilirea domiciliului lor la Iaşi, dacă fetiţele se vor obişnui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici