Firea anunţă că Primăria Capitalei nu va plăti suma de 3,7 miliarde de lei către ELCEN: „Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns”

Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că administratorul ELCEN a făcut declaraţii politice atunci când a acuzat Primăria Capitalei că blochează reorganizarea RADET şi ELCEN. Edilul mai spune că PMB nu va plăti suma de 3,7 miliarde de lei prevăzută de ELCEN în planul de organizare.

4562 afișări
Imaginea articolului Firea anunţă că Primăria Capitalei nu va plăti suma de 3,7 miliarde de lei către ELCEN: „Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns”

Gabriela Firea anunţă că Primăria Capitalei nu va plăti suma de 3,7 miliarde de lei către ELCEN

„Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns. Este o declaraţie politică şi m-aş aştepta de la administratorul ELCEN sau orice alt administrator să facă declaraţii economice şi nicidecum declaraţii politice. Cred că am dovedit, şi întreaga mea activitate a fost mai mult decât transparentă, atât a mea, cât şi a conducerii RADET, şi a conducerii Companiei Energetica şi a întregului aparat de specialitate al Primăriei Capitalei şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că munca noastră de doi ani şi jumătate a fost aceea de a unifica RADET cu ELCEN”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în dragoste, în fotbal şi politică e permis orice, mai puţin în ceea ce priveşte energia termică.

„Faptul că Primăria Capitalei s-a ţinut de fiecare dată de cuvânt, în fiecare etapă a acestor procese, iar ELCEN întotdeauna a găsit, prin reprezentanţi o scuză, nu este vina noastră şi cetăţenii nu pot să fie minţiţi. Este, aşa cum spuneam, o declaraţie care nu are nicio legătură cu realitatea şi de aceea o înscriu în şirul declaraţiilor politice. Ştiţi cum se spune: în dragoste, în fotbal şi în politică e permis orice. E o adaptare, bineînţeles. Credeam că în ceea ce priveşte energia termică nu este permis chiar orice”, declară Firea.

Edilul Capitalei mai spune că Primăria Capitalei nu va plăti suma de 3,7 miliarde de lei, prevăzută de ELCEN în planul de reorganizare.

„Nu avem cum să acceptăm suma prevăzută de ELCEN în planul de reorganizare, de administrator, şi anume să plătim 3,7 miliarde de lei, o sumă care nu e prevăzută în contabilitatea noastră. Nu putem să recunoaştem această sumă. Noi avem o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care prevede expres şi care este literă de lege pentru noi, că nu avem această datorie, decât cea pe care am recunoscut-o”, a mai declarat Firea.

Reacţia edilului vine după ce compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a susţinut că Rominsolv, administratorul judiciar al RADET, şi Primăria Capitalei blochează sistematic procesul de reorganizare a companiilor ELCEN şi RADET.

"Refacerea sistemului de termoficare din Bucureşti, componentă a sistemului de securitate naţională, este blocată inclusiv de acţiuni cu caracter ilegal ale Rominsolv SPRL (administratorul judiciar al RADET). Un exemplu recent în acest sens îl constituie calificarea abuzivă a votului ELCEN ca fiind un vot pozitiv pentru adoptarea planului de reorganizare a RADET, în cadrul şedinţei adunării creditorilor din 22.02.2019. Având exclusiv o abordare politică, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) practică un discurs dublu care ajunge, în unele cazuri, până la dezinformare. În ciuda declaraţiilor publice, prin care îşi arată disponibilitatea de a contribui la rezolvarea situaţiei, PMB evită să-şi asume plata creanţei RADET (aflată în subordinea Primăriei), fapt ce blochează de facto întreg procesul de reorganizare al RADET şi, implicit, al ELCEN", arată Compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici