Firma care primea preferenţial contracte de la Primăria sectorului 5 a sponsorizat "Vanghelionul"

Una dintre firmele omului de afaceri Marin Dumitru, care a primit preferenţial contracte de la Primăria sectorului 5, a sponsorizat "Vanghelionul" din 2008 cu vin, coniac, chifle, fructe şi cozonaci, arată DNA în rechizitoriul prin care Marian Vanghelie a fost trimis în judecată.

450 afișări
Imaginea articolului Firma care primea preferenţial contracte de la Primăria sectorului 5 a sponsorizat "Vanghelionul"

Firma care primea preferenţial contracte de la Primăria sectorului 5 a sponsorizat "Vanghelionul" (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Procurorii susţin, în actul de sesizare a instanţei, că, în perioada 21 octombrie – 30 decembrie 2008, Administraţia Domeniului Public Sector 5 a plătit către firmele controlate de către omul de afaceri Marian Dumitru 18.143.000 de euro.

"Conform înţelegerii dintre inculpaţii Vanghelie Marian-Daniel şi Dumitru Marian, raportat la această valoare a plăţilor nete, valoarea «comisionului de 20%» (folosul material necuvenit) solicitat şi primit de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 3.628.000 de euro", se arată în actul de sesizare al instanţei.

În documentul citat, anchetatorii menţionează că cea mai mare parte din suma de bani a fost primit de primarul suspendat al sectorului 5 în numerar, cu ajutorul lui Mircea Sorin Niculae.

"La data de 31 decembrie 2008 societatea comercială Dioma Internaţional Exim SRL a sponsorizat Primăria Sectorului 5 cu produse în valoare de 239.000 de lei (1.100 de sticle de coniac Passion, 7500 de sticle de vin de calitate superioară, 1.223 de baxuri de pepsi-cola, 1.222 de baxuri de mirinda, 800 de coşuri de fructe, 1.200 de cozonaci, 22.000 de chifle, 1.596 de sticle de apă de 0,5 l şi 15.744 de sticle de apă 1,5 l), în vederea organizării unei petreceri de revelion în Complexul expoziţional Romexpo («Vanghelion»)", se menţionează în rechizitoriu.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată, marţi, de DNA. El este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar urmează să fie judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici