Video FOCUS Un parc din Ploieşti de 70 milioane lei, inaugurat de 3 luni, este lăsat în paragină - GALERIE FOTO/VIDEO

Parcul Municipal Vest din Ploieşti, care a costat 70 de milioane de lei, inaugurat cu fast la finele lunii mai, se dovedeşte o investiţie păguboasă. Oamenii nu sunt atraşi de acest loc întrucât pomii s-au uscat, iar apă potabilă şi umbră nu există.

2490 afișări

Indiferent de oră, în Parcul Municipal Vest amenajat pe un câmp de la marginea Ploieştiului cu bani de la Uniunea Europeană rar se observă câte o persoană. Nu este nici uşor accesibil, având în vedere că aici se poate ajunge doar cu maşina personală.

Elena Dudurescu, care locuieşte în cartierul de vest al municipiului, a fost în parc de mai multe ori cu nepoţelul: “A fost ceva frumos, de vis, când a dat drumul. Acum e o uscăciune. A crescut iarba prin toate cele care sunt aşezate pe jos, apă nu există, s-au furat şi alea de pe la băi, de la toalete. Copiii s-ar bucura, dar nu mai au pe ce. Mai au doar un teren liber şi e fără aglomeraţie. În rest.... nu există nimic”.

Între timp, femeia a renunţat la plimbările prin acest parc. "Trebuie să vii cu apă în sacoşă pentru copil. Umbră? Nu mai vorbim. Seara ne mănâncă ţânţarii. Tot e uscat”, spune Elena Dudurescu.

Mesele de ping-pong pot fi folosite cu greu pentru că vegetaţia a crescut, în jurul lor, la aceeaşi înălţime. La fel se întâmplă şi cu mesele de şah. Pe alocuri, se mai găseşte câte o bancă, acaparată şi ea de buruieni, iar unele alei abia se mai pot distinge.

Pomii sădiţi înainte de inaugurare sunt uscaţi acum. În schimb, singurul lucru animat este fântâna care “dansează” pe ritmurile unor melodii precum "Zorba Grecul" sau "Valsul Vienez". Spectacolul de la Fântâna Anotimpurilor nu este urmărit, însă, de nimeni.

"Nu am fost acolo. Am auzit de el. Tot ce pot să spun este că voi merge acolo peste 3,4 5 ani ca să fiu sigur să mă adăpostesc la umbra unui copac sau pe o bancă sub un copac”, declară Ion Dragomirescu, un localnic.

Potrivit municipalităţii, parcul va avea alt aspect atunci când vor exista utilaje şi personal angajat.

"Unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost de a da drumul la procedura pentru angajarea personalului. În momentul de faţă avem deja 8 persoane care se ocupă de întreţinerea parcului şi 10 persoane pentru pază. Vom relua procedura pentru că avem nevoie de mai mulţi oameni. Am dat drumul şi la procedura achiziţionării unor utilaje necesare întreţinerii parcului”, a spus Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Totodată, edilul intenţionează să planteze şi pomi, astfel încât în parc să fie şi umbră.

“Am făcut o serie de adrese către ADR Sud Muntenia şi către Ministerul Dezvoltării să vedem dacă putem planta şi alţi pomi în parcul respectiv pentru că, din păcate, pe zonele de odihnă nu avem umbra necesară şi ne-am gândit la utilizarea unor pomi care au un ritm mult mai rapid de creştere”, a spus Dobre.

Parcul Municipal Vest a fost inaugurat pe 28 mai, anul acesta. Investiţia s-a ridicat la 70 de milioane de lei, din care 50 de milioane de lei au fost bani de la Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici