Fostul preot Corogeanu îi învaţă alfabetul şi limba engleză pe deţinuţi

Fostul preot Daniel Petru Corogeanu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru moartea unei măicuţe pe care a ţinut-o legată pe o cruce improvizată timp de trei zile, îi învaţă pe deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui, printre altele, alfabetul şi limba engleză, fiind considerat un deţinut model.

406 afișări
Imaginea articolului Fostul preot Corogeanu îi învaţă alfabetul şi limba engleză pe deţinuţi

Fostul preot Corogeanu îi învaţă alfabetul şi limba engleză pe deţinuţi (Imagine: Cosmin_Deaconescu/Mediafax Foto)

Încarcerat în urmă cu mai bine de doi ani în Penitenciarul Vaslui, fostul preot de la Mănăstirea Tanacu este considerat de către conducerea închisorii unul dintre cei mai activi şi apreciaţi deţinuţi, participând la aproape toate activităţile instituţiei de detenţie.

Pe lângă faptul că nu lipseşte de la nicio slujbă religioasă organizată în capela puşcăriei, Petru Corogeanu suplineşte cu succes educatorii în derularea programului de alfabetizare a deţinuţilor neştiutori de carte. În plus, fostul preot îi învaţă şi limba engleză pe deţinuţii interesaţi, fiind vorba de un curs pentru începători.

"Daniel Petru Corogeanu contribuie cu succes la influenţarea pozitivă a celorlalţi deţinuţi, fiind un exemplu demn de urmat pentru celelalte persoane private de libertate. În afară de acele cursuri de limba engleză şi alfabetizare, este folosit de către specialişti ca îndrumător pentru ceilalţi deţinuţi în probleme umane din penitenciar. De aceea, pentru tot ceea ce face, noi îl considerăm un deţinut model", a declarat luni directorul Penitenciarului Vaslui, Vasile Cotoc.

În prezent, Petru Corogeanu se pregăteşte şi de campionatul regional de fotbal al deţinuţilor încarceraţi în penitenciarele din Moldova, fiind căpitanul echipei Penitenciarului Vaslui, în care joacă pe postul de mijlocaş la construcţie.

Daniel Petru Corogeanu a fost condamnat la şapte ani de închisoare, după ce a supus-o unui ritual de exorcizare pe Irina Cornici la Mănăstirea "Sfânta Treime" din Tanacu, judeţul Vaslui. Măicuţa a murit după ce a fost ţinută trei zile fără apă şi mâncare, fiind imobilizată pe o cruce de lemn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici