Video Bilanţul viscolului din Dobrogea: Peste 1.300 de persoane în 613 maşini blocate de vremea rea - FOTO, VIDEO

Peste 1.300 de persoane au fost blocate în 613 maşini care au derapat sau au rămas blocate pe drumurile din şase judeţe din Dobrogea, sud-estul Moldovei şi sud-estul Munteniei, în urma viscolului şi ninsorii abundente. Pompierii au intervenit în şase judeţe.

2024 afișări

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în ultimele 24 de ore, viscolul şi ninsoarea abundentă au produs efecte în judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa şi Tulcea.

Salvatorii au intervenit pentru deblocarea a 613 maşini derapate / imobilizate sau blocate pe drum, în care se aflau 1.306 persoane.

De asemenea, pompierii au degajat 12 copaci care au avariat 11 vehicule.

Cel mai afectat de fenomenele meteorologice periculoase a fost judeţul Constanţa, acolo unde pompierii au intervenit cu şenilatele pentru a scoate din zonele înzăpezite şase pacienţi, dintre care două gravide din localităţile Viile şi Cobadin, un copil în vârstă de 5 ani din localitatea Casicea, care suferise o fractură de picior şi 3 pacienţi din localităţile Viişoara, Ion Corvin şi Văleni cu diferite probleme de sănătate.

Totodată, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, au fost închise toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţele Tulcea şi Constanţa (cu excepţia DN 39 din Constanţa şi autostrada A2, iar circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 t la nivelul judeţului Brăila pe DN 21 limită cu judeţul Ialomiţa şi pe DJ 211 Viziru-Oprişeneşti.

Autorităţile intervin, joi dimineaţa, cu utilaje de deszăpezire, în judeţul Tulcea, pentru deblocarea a şapte maşini, în care sunt 15 de persoane. Totodată, două şenilate ISU se deplasează în localităţile Dobromir şi Viişoara din judeţul Constanţa, pentru transportul unei gravide şi a altor două persoane cu probleme respiratorii, în sprijinul serviciului judeţean de ambulanţă.

IGSU recomandă cetăţenilor aflaţi în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informeze permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, şoferii trebuie să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
viscol,
vreme

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici