FOTO Echipa de salvatori, în vizită la Dănuţ, copilul salvat dintr-o fântână în judeţul Teleorman

Echipa de salvatori care a reuşit scoaterea copilului de doi ani dintr-o fântână din judeţul Teleorman a venit, miercuri, în vizită la acesta cu jucării, pompierii precizând că starea băieţelului este stabilă.

5927 afișări
Imaginea articolului FOTO Echipa de salvatori, în vizită la Dănuţ, copilul salvat dintr-o fântână în judeţul Teleorman

FOTO Echipa de salvatori, în vizită la Dănuţ, copilul salvat dintr-o fântână în judeţul Teleorman

"În momentul preluării copilului, eram plin de emoţii şi acum sunt. Cu această ocazie, sunt şi fericit că am mai salvat o viaţă. Îmi doresc să se facă bine, să fie sănătos şi să se întoarcă acasă cu bine. Este prima oară când vizitez pe cineva pe care am salvat. Cel mai bine este că părinţii să supravegheze cu mai mare atenţie copiii este cea mai bună recomandare", a declarat Ionel Răducu, cel care a scos copilul din fântână.

Salvatorii i-au adus în dar lui Dănuţ, copilul de un an şi nouă luni pe care l-au salvat dintr-o fântână din judeţul Teleorman şi care este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, o jucărie, un animal de pluş.

"Orice intervenţie pe care o efectuăm presupune un grad de risc. Intervenţia asta a presupus şi o presiune continuă asupra noastră, am resimţit-o emoţional, în primul rând fiind vorba despre un copil mic cu care nu am putut stabili un contact direct. Am avut o întâlnire cu doamna ministru Carmen Dan care ne-a şi înmânat un dar personal pe care sperăm că Dănuţ, un luptător pe care îl aprecien, să se poată juca cu el. Am vorbit cu medicii şi starea lui este stabilă, beneficiază de cele bune îngrijiri şi sperăm ca el să se facă bine. Simţim deja că face parte din colectivul nostru. L-am văzut, este în continuare intubat şi sperăm să aibă o evoluţie favotabilă astfel încât perioada de recuperare să fie cât mai mică", a declarat Cristian Radu, reprezentant ISU.

Din echipa de salvatori care a reuşit să scoată copilul din fântână au făcut parte Adrian Dinu, comandantul Detaşamentului Special de Salvatori, Grigoraş Silviu, Răducu Ionel, Intze Ionuţ Gabriel, Iliescu Cosmin, Damaschin Adrian, Minea Alin, Pop Virgilius, Prefac Lucian, Bunea Marian, Petre Zurini Marius, Săceanu Lucian, Ghencea Eugen şi Picu Ionuţ. Copilul de 2 ani, din Balta Sărată a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, şi a fost scos de pompieri în urma unei misiuni extrem de dificile.

Prognosticul în cazul copilului căzut într-o fântână în judeţul Teleorman rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare, acesta fiind în continuare intubat şi ventilat mecanic, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

"Am înţeles că a făcut stop cardio respirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă, a făcut un fel de sindrom de aspiraţie, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghiţit apă din fântână şi deocamdată temperatura corpului s-a stabilizat, este în secţia de terapie intensivă, rehidratare, starea lui este stabilă, dar este gravă din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură, dec totul este pe reanimare. El este în continuare intubat, ventilat mecanic", a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Acesta este internat pe secţia de terapie intensivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici