FOTO: Metroul din Drumul Taberei s-a deschis! Pe tot parcursul zilei de 15 septembrie poţi călători gratuit pe noul tronson

  • Magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor s-a deschis astăzi
  • Călătorii vor putea intra în staţii de la ora 14:00
  • Este prima magistrală de metrou din Bucureşti construită de la zero după Revoluţie
812 afișări
Imaginea articolului FOTO: Metroul din Drumul Taberei s-a deschis! Pe tot parcursul zilei de 15 septembrie poţi călători gratuit pe noul tronson

FOTO: Metroul din Drumul Taberei s-a deschis! Pe tot parcursul zilei de 15 septembrie poţi călători gratuit pe noul tronson

Astăzi este un moment istoric pentru transportul public din Bucureşti: după 17 miniştri, 8 directori Metrorex şi 5 ani de întârzieri, magistrala M5 e în sfârşit deschisă.

Inaugurarea oficială a avut loc la ora 12:00, iar premierul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au fost prezenţi.

Accesul pe magistrala de metrou M5 va fi liber în cursul zilei de astăzi până la ora 23:00. În acest fel, este marcată începerea săptămânii mobilităţii la nivel european, spune ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care le şi mulţumeşte bucureştenilor pentru răbdarea lor în toţi aceşti ani.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Magistrala M5 îşi va continua dezvoltarea cu încă 6 staţii pe secţiunea Eroilor-Universitate-Piaţa Iancului, reţeaua de metrou bucureştean câştigând astfel încâ 5,4 kilometri ca arie de acoperire. Magistrala M6, legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, cu cele două loturi, staţia 1 Mai respectiv staţia Tokyo, între staţia Tokyo şi Aeroportul Otopeni, 12 staţii, 14,2 kilometri, aceasta va intra în linie dreaptă anul viitor, când vom semna proiectul de proiectare şi execuţie.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Aşadar, dragi bucureşteni, vă rog să nu uitaţi când folosiţi şi această nouă linie: masca, distanţa, igiena, pentru a trece cu bine prin această perioadă foarte dificilă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici