FOTO | Protest în faţa Brigăzii Rutiere, după ce şoferul maşinii M..E PSD a rămas fără permis şi plăcuţe: "Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD?"

Câteva zeci de persoane se află, luni, în faţa Brigăzii Rutiere din Bucureşti, pentru a protesta faţă de măsura poliţiştilor de a-i suspenda permisul şi ridica plăcuţele şoferului maşinii cu numerele „M...IEPSD”. Protestatarii spun că s-a întrecut măsura şi cer demisia lui Carmen Dan.

2540 afișări
Imaginea articolului FOTO | Protest în faţa Brigăzii Rutiere, după ce şoferul maşinii M..E PSD a rămas fără permis şi plăcuţe: "Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD?"

FOTO Protest în faţa Brigăzii Rutiere, după ce şoferul maşinii M...IEPSD a rămas fără permis şi plăcuţe: "Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD?"

„Sunt aici să susţin proprietarul cu numărul de înmatriculare M...IEPSD este un număr de înmatriculare foarte legal şi nu numai în Suedia. ci în toată UE. Ceea ce invocă Poliţia Română este un abuz absolut, nu respectă legea europeană şi respectiva persoană are liber să se plimbe cu masina pe unde vrea. Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD, pentru că şi LOVEPSD e alcătuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numărul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamăgiră de Poliţia Română. Eu sunt poliţistă într-o ţară europeană şi îmi crapă obrazul de ruşine pentru asemenea măsuri”, a declarat Anca Cernea.

Un alt protestatar a subliniat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să-şi dea demisia.

„Protestăm faţă de abuzul pe care l-a făcut Ministerul de Interne în frunte cu Carmen Dan. Este întrecută măsura legii şi ca atare cerem demisia lui Carmen Dan împreună cu subalternii”, a spus alt protestatar.

„Suntem alături de el şi vrem să îşi primească, dacă se poate, înapoi plăcuţele. Nu a făcut nimic, nu a încălcat nicio lege. A avut o idee. O să rezolve justiţia, aceasta este calea. Nu vrem să ne guverneze hoţii şi incompetenţii”, a mai declarat alt protestatar.

„Nu este o decizie, se fac niste verificări fireşti în vederea stabilirii cu exactitate a posibilităţii utilizării acelor numere preferenţiale pe teritoriul României. (...) Ceilalti poliţişti, din primele verificări făcute au stabilit că numărul corespunde seriei şasiu şi certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenţiei pe care şi Romania şi Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conţină atât litere, cât si cifre. Politiştii fac nişte verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PAGINA 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici