FOTO | Singurele absolvente din Timiş şi Gorj care au luat 10 la Bac/ Dinu: Nu am alergat niciodată după note / Dogaru: Împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială/ Unde vor să studieze

Ansira Dinu este singurul absolvent de liceu din judeţul Timiş care a reuşit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat, Spune că nu vrea să plece din ţară, că nu a luat meditaţii şi că nu a fost niciodată elevul care să alerge după note. De asemenea, Raluca Dogaru a absolvit Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, profilul matematică - informatică, cu media 10.

7424 afișări
Imaginea articolului FOTO | Singurele absolvente din Timiş şi Gorj care au luat 10 la Bac/ Dinu: Nu am alergat niciodată după note / Dogaru: Împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială/ Unde vor să studieze

FOTO | Singurele absolvente din Timiş şi Gorj care au luat 10 la Bac/ Dinu: Nu am alegat niciodată după note / Dogaru: Împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială/ Unde vor să studieze

"Nu am fost niciodată prima din clasă, ci a doua. Nu am fost niciodată elevul care să alerge după note. La Bacalaureat, aşa a fost să fie, aparent m-am descurcat mai bine decât ceilalţi"

Ansira Dinu a terminat liceul la Colegiul Naţional Bănăţean, la specializarea Matematică-Informatică. Tânăra este singurul absolvent din judeţul Timiş cu media 10 la examenul de Bacalaureat.

Ansira Dinu a declarat că s-a aşteptat să obţină nota maximă doar după ce a susţinut toate probele examenului de Bacalaureat, despre care spune că nu i s-a părut foarte greu.

"Sincer, mă aşteptam să iau 10 după ce am susţinut probele. Ştiu foarte bine să mă autoevaluez şi eram conştientă că am făcut bine. Oricum, nota mea tindea către 10, depindea doar de corectori. BAC-ul ca şi nivel de dificultate nu mi s-a părut foarte greu, dimpotrivă, mi s-a părut chiar accesibil şi notele au fost pe măsură, consider eu", a explicat Ansira Dinu.

Eleva de 10 a precizat că în cei patru ani de liceu a învăţat cam tot ce trebuia pentru Bacalaureat şi că nu a luat deloc meditaţii pentru materiile din care a susţinut probele.

Nu ştiu exact când am început să învăţ pentru Bac, pentru că pur şi simplu a fost o muncă pe parcursul celor patru ani de liceu, şi nu numai. Strict, să ştiu că învăţ numai pentru o probă, am început cu două, trei săptămâni înainte de Bac. Nu foarte devreme, pentru că eu deja ştiam cam tot ce trebuie pentru Bacalaureat. Nu am luat meditaţii pentru materiile de Bacalaureat", a afirmat Ansira Dinu.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, absolventa de liceu a declarat că vrea să se înscrie la Universitatea de Medicină din Timişoara, la Medicină Generală, visul ei fiind să devină chirurg.

"Rămân în ţară, sper să intru la Medicină, iar după cei şase ani de studiu, sper să urmez chirurgia"

"Mă pregătesc la Biologie pentru admitere, pentru că vreau să dau la Facultatea de Medicină. Rămân în ţară, sper să intru la Medicină, iar după cei şase ani de studiu, sper să urmez chirurgia, dar nu ştiu exact. La admiterea la Medicină e testul suprem, pentru mine cel puţin", a povestit Ansira.

Absolventa Colegiului Naţional Bănăţean spune că a fost mereu a doua din clasă şi că nu a "alergat" niciodată după cele mai bune note, iar la Bacalaureat crede că pur şi simplu s-a descurcat mai bine decât ceilalţi candidaţi.

 "Nu ştiam bine să citesc şi făceam integrame cu bunicul meu şi uşor"

"Nu am fost niciodată prima din clasă, ci a doua, pentru că nu am făcut sport şi mereu eram cu câteva sutimi la medie în spate, având o materie în minus. Nu am fost niciodată elevul care să alerge după note, să ies în evidenţă, pur şi simplu am vrut să fiu evaluată ca şi restul. La Bacalaureat, aşa a fost să fie, aparent m-am descurcat mai bine decât ceilalţi. Am fost într-o stare de şoc când am aflat că am luat 10, pentru câteva secunde. Părinţii mei sunt despărţiţi, eu sunt navetistă, locuiesc în Giarmata, stau în chirie în Timişoara. Nu au avut niciodată o posibilitate financiară extraordinară încât să zic că îmi permit orice. În schimb, mama mea fiind învăţătoare şi tatăl meu o persoană pasionată de aşa ceva, au pus accent pe educaţia mea. Nu ştiam bine să citesc şi făceam integrame cu bunicul meu şi uşor", a declarat Ansira Dinu.

La rândul ei, Raluca Dogaru a absolvit Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu, profilul matematică - informatică, cu media 10.

Tânăra de 18 ani este singura elevă din judeţul Gorj care a obţinut media 10 la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

"Sincer, nu mă aşteptam. Mă gândeam că o să fie o notă mare, pentru că ştiam că făcusem, dar e greu totuşi să iei 10 la toate, mai ales la română, pentru că este foarte subiectiv. Chiar nu mă aşteptam. Cu atât mai mult cu cât sunt singura cu 10 pe linie", declară tânăra.

Ea spune că nu a lucrat niciodată extrem de mult, dar a muncit constant şi a încercat mereu să înveţe la toate materiile importante.

"Din clasa a noua, de când am intrat la liceu, am învăţat mereu, pentru că nu cred că poţi să ai rezultate extraordinare dacă te apuci doar la sfârşit, în clasa a XII-a"

"Din clasa a noua, de când am intrat la liceu, am învăţat mereu, pentru că nu cred că poţi să ai rezultate extraordinare dacă te apuci doar la sfârşit, în clasa a XII-a. Eu am vrut medie bună. Nu aveam pretenţii neapărat să iau media aceasta. Părinţii mei mereu au investit şi au mers cu mine, oriunde am avut nevoie şi am fost la pregătiri. Chiar mi-au asigurat tot ce am avut nevoie. A fost susţinut şi de ceilalţi efortul meu. Mama lucrează la spital, în medicină, este asistentă la laborator şi tatăl inginer la Complexul Energetic Oltenia", a declarat, corespondentului Mediafax, Raluca Dogaru.

Raluca vrea să urmeze Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Nici după ce va finaliza studiile nu doreşte să plece din România.

"Clar o să rămân în ţară. Voi merge la Politehnică, la Calculatoare. Împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială"

"Clar o să rămân în ţară, voi continua studiile aici, pentru că mă simt foarte legată de ţară şi chiar nu vreau să plec. Aici am familia, prietenii şi mi se pare că afară doar câştigi bani mai mulţi, adică împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România, doar materială. Voi merge la Politehnică, la Calculatoare, la Bucureşti, cred că voi rămâne în Capitală, pentru că în IT nu cred că am atâtea posibilităţi în Gorj", afirmă Raluca Dogaru.

Aceasta este din comuna Bumbeşti-Piţic, iar în perioada liceului a locuit la Târgu-Jiu.

În judeţul Gorj, promovabilitatea în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este, înainte de contestaţii, este de 58.85%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici