Fraudă la vânzarea online de telefoane şi tablete: Prejudiciu de peste 1,3 milioane de euro din TVA

Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 1,37 milioane euro, reprezentând TVA aferent vânzării online de telefoane mobile inteligente şi tablete de ultimă generaţie, de mai multe firme, iar în urma percheziţiilor realizate de procurorii bucureşteni şase persoane au fost arestate.

5597 afișări
Imaginea articolului Fraudă la vânzarea online de telefoane şi tablete: Prejudiciu de peste 1,3 milioane de euro din TVA

Fraudă la vânzarea online de telefoane şi tablete: Prejudiciu de peste 1,3 milioane de euro din TVA (Imagine: Direcţia Generală Antifraudă Fiscală)

În urma unor verificări începute în luna ianuarie 2014, a fost identificată existenţa unui circuit de societăţi comerciale care se ocupa cu vânzarea online de telefoane mobile inteligente şi tablete de ultimă generaţie, organizat pe două paliere, informează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Primul palier era constituit din societăţi prin care produsele electronice, achiziţionate în principal din Germania, erau introduse în România. Aceste societăţi nu declarau marfa şi nu plăteau taxele şi impozitele aferente activităţilor comerciale derulate.

Totodată, aceste firme erau înlocuite sistematic cu unele nou înfiinţate, pe numele a diverse persoane fizice cu situaţie materială precară, inclusiv a unei persoane aflate la închisoare.

Al doilea palier era format din firmele specializate în comerţul online cu telefoane mobile şi tablete, prin care erau distribuite electronicele pe piaţa românească, mai spune DGAF.

Urmare a aspectelor identificate, inspectorii antifraudă au sesizat, în luna martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Astfel, în data de 18 iunie în baza autorizaţiilor emise de instanţa competentă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au realizat percheziţii la sediile firmelor şi la adresele persoanelor implicate, fiind descoperite sume mari de bani în numerar şi autoturisme de lux.

De asemenea, în 19 iunie, cele şase persoane învinuite că au organizat şi derulat activităţile respective au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici