Funcţionarii publici se alătură protestelor anunţate de "Cartel Alfa"

Funcţionarii publici participă la protestele anunţate de "Cartel Alfa," aceştia strângând deja semnături pentru declanşarea conflictului de muncă, nemulţumiţi de grila de salarizare din legea unică şi de disponibilizările anunţate, având în vedere că în administraţie personalul este subdimensionat.

24 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici se alătură protestelor anunţate de "Cartel Alfa"

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat, miercuri, că membrii săi au semnat deja pentru declanşarea conflictului de muncă, nemulţumiţi că sunt aşezaţi la un nivel inferior în grila de salarizare, ceea ce duce la o diminuare a veniturilor salariale "a celor care se luptă cu evaziunea fiscală".

"Prin politica salarială, actualul Guvern este în culpă când vorbeşte de corupţie. Funcţionarii trebuie să-şi caute venituri în altă parte, iar ei nu au voie să desfăşoare altă activitate", a spus Oprescu.

Acesta a subliniat şi faptul că administraţia publică este subdimensionată, iar în acest domeniu se desfăşoară un număr mare de ore suplimentare neplătite şi, în aceste condiţii, Guvernul vrea totuşi să disponibilizeze, ceea ce este anormal.

"Se dau oameni afară la nivel teritorial de la protecţia consumatorului şi de la protecţia muncii şi se angajează alţii la nivel central", a mai spus Oprescu.

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a declarat că funcţionarii publici sunt cei mai slab plătiţi bugetari şi în plus li s-au mai eliminat şi tichetele cadou, de masă şi de vacanţă.

Romel Neagu a spus că funcţionarii afiliaţi la FNSA sunt solidari cu ceilalţi bugetari de la "Cartel Alfa" în acţiunile comune anunţate pentru a sensibiliza Guvernul.

Sindicaliştii FNSA au început protestele în 2 februarie, cu o grevă de avertisment de două ore, şi, conform calendarului protestelor, urmau să picheteze, în 9 februarie, ministerele Muncii şi Internelor, iar pe 12 februarie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici