Funeriu: Toate inspectoratele şcolare au confirmat că situaţia şcolară va fi încheiată

Situaţia şcolară va fi încheiată în toate unităţile de învăţământ, iar pregătirea pentru probele scrise de la bacalaureat se desfăşoară normal, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, după videoconferinţa cu inspectorii şcolari.

24 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Toate inspectoratele şcolare au confirmat că situaţia şcolară va fi încheiată

Funeriu: Toate inspectoratele şcolare au confirmat că situaţia şcolară va fi încheiată (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Acum s-a încheiat videoconferinţa cu inspectorii generali şcolari, am primit confirmarea că în toate judeţele situaţia şcolară va fi încheiată şi totodată că pregătirile pentru proba scrisă a examenului de bacalaureat decurg normal", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că mulţumeşte profesorilor pentru devotamentul arătat copiilor prin finalizarea situaţiei şcolare şi desfăşurarea în condiţii normale a examenului de bacalaureat.

"Le mulţumesc din nou profesorilor şi îi asigur că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va face tot ceea ce este posibil pentru ca lucrurile să intre în normal", a adăugat Funeriu.

Câteva zeci de profesori din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) sau sindicatele afiliate au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Educaţiei, aceştia spunând că multe cadre didactice sunt hotărâte să nu încheie situaţia şcolară, dar că o situaţie certă ar putea fi cunoscută vineri.

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la Limba română, în 28 iunie, urmată de Limba maternă, în 29 iunie, proba obligatorie a profilului, în 30 iunie şi proba la alegere, 2 iulie. În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici