FURTUNĂ PUTERNICĂ în Vaslui: Acoperişuri smulse de pe case, 94 de localităţi fără curent şi un drum blocat

Mai multe acoperişuri au fost smulse de pe case, zeci de copaci au fost doborâţi, un drum naţional a fost blocat, iar 94 localităţi au rămas fără curent electric, luni seară, în judeţul Vaslui, în urma unei furtuni puternice.

2791 afișări
Imaginea articolului FURTUNĂ PUTERNICĂ în Vaslui: Acoperişuri smulse de pe case, 94 de localităţi fără curent şi un drum blocat

FURTUNĂ PUTERNICĂ în Vaslui: Acoperişuri smulse de pe case, 94 de localităţi fără curent şi un drum blocat (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

UPDATE Un număr de 94 de localităţi din judeţul Vaslui, fără energie electrică în urma unei furtuni

Un număr de 94 de localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără energie electrică, luni seară, în unei furtuni puternice care a afectat reţelele de alimentare, echipe ale E.ON Moldova intervenind în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, în urma furtunii din vestul judeţului, 94 de localităţi au rămas fără curent electric, vântul puternic rupând reţelele de alimentare.

"Trei linii electrice aeriene sunt nealimentate cu energie electrică, ceea ce a dus la întreruperea curentului în 51 de localităţi în zona Bârlad - Puieşti, 37 în zona Bleşca şi şase în zona Pungeşti. Chiar dacă este noapte, echipele de intervenţie ale E.ON Moldova se află în teren astfel încât reluarea energiei electrice să se facă în cel mai scurt timp posibil", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

De asemenea, în urma furtunii care s-a abătut, luni seară, asupra vestului judeţului Vaslui, au fost avariate acoperişurile mai multor case, reţele de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi DN 2 F Vaslui - Bacău, care a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

O furtună puternică s-a abătut, luni seară, asupra vestului judeţului Vaslui, fiind afectaţi locuitorii mai multor comune de pe Valea Racovei.

Astfel, au fost avariate acoperişurile mai multor case, reţele de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi DN 2 F Vaslui - Bacău, care a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

"Din informaţiile pe care le avem până acum, în localitatea Valea Oanei sunt cel puţin trei case cărora le-au fost smulse acoperişurile de rafalele de vânt. Mâine (n.r. - marţi) vom face o evaluare în fiecare sat să consemnăm toate pagubele. Mai există gospodării a căror acoperişuri au fost distruse parţial de vânt, precum şi zeci de copaci doborâţi la pământ", a declarat, luni, primarul comunei Ivăneşti, Vasile Novac.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici