Gabriela Firea, cerere specială pentru Eugen Teodorovici în contextul stabilirii bugetelor locale pe 2019

Primarul general, Gabriela Firea, susţine că „celebrul miliard de euro” al Primăriei Capitalei nu este un buget mare, iar o eventuală tăiere din aceste fonduri ar pune sub semnul întrebării dezvoltarea oraşului. PMB a avut în 2018 un buget de 1,3 miliarde de euro.

1052 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, cerere specială pentru Eugen Teodorovici în contextul stabilirii bugetelor locale pe 2019

Gabriela Firea, cerere specială pentru Eugen Teodorovici în contextul stabilirii bugetelor locale pe 2019

„Orice tăiere din bugetul Municipalităţii pune sub semnul întrebării dezvoltarea oraşului sau subzistenţa categoriilor defavorizate. Din celebrul miliard de euro pentru care ne invidiază toată lumea, avem de plătit anul viitor 200 milioane euro subvenţie pentru energia termică, 240 milioane euro subvenţie pentru transportul public, 260 milioane euro pentru preluarea ELCEN, 125 milioane euro pentru acordarea unor stimulente sociale şi medicale care nu sunt un moft, ci o necesitate”, susţine primarul general, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit edilului, o eventuală tăiere din bugetul Primăriei Capitalei va crea efecte asupra programului de guvernare.

„E imperios necesar ca decidenţii politici de la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi al Guvernului să ţină cont de faptul că o eventuală diminuare a bugetului Capitalei se va răsfrânge nu doar asupra Primăriei Generale, ci şi asupra Progamului de Guvernare căruia îi sunt subscrise toate măsurile şi proiectele noastre”, mai susţine Firea.

Reacţia Gabrielei Firea vine după ce, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat recent că pentru bugetul de anul viitor se ia în calcul o nouă formulă de alocare a banilor pentru bugetele locale.

În 2018, PMB a avut un buget, votat de CGMB, de 1,3 miliarde de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici