GALERIE FOTO Situaţiile de urgenţă, testate de piloţi pe primul simulator de Airbus A320 din România, inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca

Situaţiile de urgenţă vor putea fi testate pe primul simulator de Airbus A320 din România, inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca. Piloţii pot simula oprirea motorului, izbucnirea unui incendiu sau depresurizarea avionului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1251 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Situaţiile de urgenţă, testate de piloţi pe primul simulator de Airbus A320 din România, inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca

Situaţiile de urgenţă, testate de piloţi pe primul simulator de Airbus A320 din România, inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca

GALERIE FOTO, ÎN ARTICOL

Marius Petriman, instructor de Airbus A320, co-fondator al echipei care administrează simulatorul, a declarat, vineri, presei, că baza de date conţine 24.000 de aeroporturi din toată lumea, imaginile proiectate fiind capturate din satelit, astfel că se vede exact ce vede un pilot din cabina avionului.

„Am inaugurat primul simulator de Airbus A320 din România, fiind vorba despre o replică a cabinei la scara de 1:1, şi face exact ce face un avion real, senzaţiile fiind identice cu cele ale unui avion normal. Scopul simulatorului este să oferim accesul la comenzile avionului celor care nu au avut ocazia să experimenteze un zbor, dar şi să pregătim piloţii care pot testa diverse situaţii de urgenţă cum sunt oprirea unui motor, izbucnirea unui incendiu sau depresurizarea avionului. Baza de date a simulatorului conţine 24.000 de aeroporturi din toată lumea, imaginile proiectate fiind capturate din satelit, fiind cele reale. Din simulator se vede exact ce vede un pilot din cabina avionului”, a spus Petriman.

Potrivit acestuia, echipa care administrează simulatorul, formată din piloţi şi un psiholog, a achiziţionat părţile componente din străinătate care au fost asamblate şi configurate la Cluj-Napoca, investiţia fiind una „substanţială”.

„Avem peste 200 de clienţi care vor să încerce simulatorul, persoane fizice, dar şi piloţi de linie care vor să facă pregătire pentru interviu. Derulăm şi cursuri de frică de zbor, în cadrul cărora explicăm cum funcţionează şi cum zboară un avion. Apelăm şi la un psiholog pentru tratarea fobiilor de zbor prin situaţii simulate”, a explicat acesta.

Valentin Mihăilescu, pilot din anul 2001, a declarat la rândul său că, până acum, piloţii efectuau teste de simulare a situaţiilor de urgenţă pe simulatoare din străinătate.

„Chestiunile care se pot întâmpla în timpul unui zbor sunt foarte rare, dar atunci când se întâmplă trebuie să fii pregătit pentru ele. De aceea, obligatoriu, noi, piloţii, de două ori pe an mergem şi exersăm într-un simulator, în străinătate. Acum această testare se poate face la Cluj-Napoca. Simulatorul ne ajută să exersăm toate măsurile de urgenţă în situaţiile care pot să apară, este un mediu de pregătire suplimentar faţă de cel obligatoriu”, a spus Mihăilescu.

Costul pentru folosirea simulatorului de la Cluj-Napoca se ridică la 135 de lei pentru o jumătate de oră.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici