Generalul Dumitru Dumbravă va fi audiat, miercuri, în Comisia de control al SRI

Comisia parlamentară de control al SRI îl va audia, miercuri, de la ora 11, pe generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informaţii şi fost şef al Direcţiei juridice a SRI, devenit cunoscut după declaraţia potrivit căreia instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI.

604 afișări
Imaginea articolului Generalul Dumitru Dumbravă va fi audiat, miercuri, în Comisia de control al SRI

Generalul Dumitru Dumbravă va fi audiat, miercuri, în Comisia de control al SRI

Preşedintele Comisiei de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a afirmat că audierea lui Dumitru Dumbravă este necesară pentru a clarifica chestiuni aduse în discuţie la audierile precedente din cadrul comisiei.
 
”Sunt elemente care ţin de activitatea curentă, dar şi elemente care ţin de activitatea din trecut a domniei sale, când era şeful Direcţiei juridice şi sigur că sunt o serie de aspecte pe care cred că le putem lămuri cu domnia sa pentru că sunt cumva legate de activitatea domniei sale. Sunt lucruri de lămurit ca urmare a acestor sesizări apărute în comisie. Sunt destul de multe lucruri spuse în cadrul comisiei care au legătură cu domnul general Dumbravă şi pe care putem să le probăm prin discuţia cu domnul Dumbravă”, a declarat, marţi, Claudiu Manda.
 
Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu, susţinea, pe 23 octombrie, într-o postare pe Facebook, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de anumite dosare şi care era traseul acestora. "Doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanţă de judecată va prelua dosarul. De regulă, doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sâmbăta pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. În acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici