Grecia, pe primul loc ca ţară angajatoare pentru români

Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut în luna martie cu 40 la sută, Grecia menţinându-se în continuare pe primul loc ca ţară angajatoare, potrivit unui studiu realizat de Balaur.ro pentru luna aprilie.

69 afișări
Imaginea articolului Grecia, pe primul loc ca ţară angajatoare pentru români

Grecia, pe primul loc ca ţară angajatoare pentru români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit analizei ofertei online de locuri de muncă pentru luna aprilie, joburile oferite românilor din strănătate au scăzut semnificativ, ţările cu cele mai mari scăderi în ce priveşte locurile de muncă pentru români fiind Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) şi Statele Unite (- 42,5%), se arată într-un comunicat al Balaur.ro.

Grecia se menţine în continuare pe primul loc ca ţară angajatoare, cu o creştere de 11,5 la sută.

În ce priveşte piaţa de locuri de muncă din România, analiza ofertei online arată că domeniul Publicitate/PR a crescut semnificativ, cu 40,5 la sută, urmat de Marketing cu 32,5 la sută.

Singurul domeniu care a înregistrat o scădere în această lună este Educaţie/Artă/Cultură, cu 6,1 la sută. Cu toate acestea, faţă de nivelul din decembrie 2009, există aproape de 2,5 ori mai multe joburi în această arie.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menţinut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii şi Finanţe/Contabilitate/Asigurări. Toate trei au înregistrat creşteri de peste 15 la sută.

Ca locuri de muncă pe cap de locuitor Bucureşti este în continuare pe locul unu, distanţându-se faţă de celelalte judeţe. Numărul ofertelor la mia de locuitori este in continuă creştere: de la 3,50 cât era la 1 februarie la 3,81 la 1 martie, iar acum la 5,08. Pe locul doi se află judeţul Timiş cu 2,82 oferte la mia de locuitori.

Studiul balaur.ro a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 73 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici