Greva generală în administraţie ar putea fi în ziua asumării răspunderii sau în ziua moţiunii

Preşedintele alianţei Sed Lex Vasile Marica a declarat, luni, că greva generală din administraţie ar putea avea loc în ziua asumării răspunderii sau în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, putând astfel fi decalată faţă de ziua de 31 mai în care toţi bugetarii ameninţă cu greva.

20 afișări
Imaginea articolului Greva generală în administraţie ar putea fi în ziua asumării răspunderii sau în ziua moţiunii

Greva generală în administraţie ar putea fi în ziua asumării răspunderii sau în ziua moţiunii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vasile Marica a precizat că, dacă greva din administraţie va avea loc în ziua moţiunii sau în ziua asumării răspunderii pentru măsurile impuse de acordul cu FMI aceasta ar însemna un semnal foarte clar pentru guvernanţi.

"E posibil ca asumarea să aibă loc luni, pe 31 mai, şi atunci greva va fi în ziua anunţată sau e posibil să aibă loc vineri şi atunci o să o decalăm cu trei zile. Sindicaliştii din administraţie nu fac grevă pe termen nelimitat, ci doar se solidarizează cu profesorii o zi", a precizat Marica.

Sindicatele au anunţat ca vor face grevă generală în 31 mai, sindicaliştii din învăţământ afirmând că, în cazul lor, această dată va marca debutul grevei pe termen nelimitat.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că social-democraţii şi reprezentanţii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor şi acţiunilor de stradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici