Video Guvernul continuă şi în 2010 programul Euro 200

Programul guvernamental prin care elevii şi studenţii provenind din familii cu venituri modeste primesc câte 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator va fi aplicat şi în 2010, a anunţat, miercuri seara, premierul Emil Boc, după ce în 2009 Guvernul a intenţionat să suspende acest program.

207 afișări

Cuponul în valoare de 200 euro va fi acordat unui număr estimat de 25.000 elevi şi studenţi, similar celui de anul trecut.

"25.000 de elevi şi tineri studenţi vor beneficia de un sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator, 200 de euro, bani pe care îi vor primi sub formă de cupoane cu ajutorul cărora vor putea să procedeze la cumpărarea unui calculator", a anunţat Boc, în urma şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a precizat că elevii şi studenţii vor putea utiliza cupoanele exclusiv în vederea cumpărării unui calculator.

În luna iunie, agenţia MEDIAFAX anunţa că Guvernul a decis suspendarea acestui program pentru anul 2009, cu intenţia de a revizui criteriile de selecţie şi a efectua un control amănunţit al solicitanţilor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, confirma atunci informaţia şi explica decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie.

Producătorii şi distribuitorii de echipamente informatice au dezaprobat măsura Guvernului de suspendare a programului Euro 200 şi au cerut ministrului Educaţiei să reevalueze această situaţie.

Ulterior, ministerul de resort a anunţat că programul Euro 200 privind acordarea unui ajutor financiar pentru stimularea achiziţionării de calculatoare va fi aplicat şi în 2009 şi că aproape 25.000 de elevi vor putea beneficia de sprijin.

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici