Guvernul prelungeşte iar contractele de închiriere a caselor de stat pentru a evita probleme sociale

Durata contractelor de închiriere pentru locuinţele din proprietatea statului a fost din nou prelungită, prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de joi a Guvernului.

420 afișări
Imaginea articolului Guvernul prelungeşte iar contractele de închiriere a caselor de stat pentru a evita probleme sociale

Guvernul prelungeşte iar contractele de închiriere a caselor de stat pentru a evita probleme sociale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În ordonanţa redactată de Ministerul Administraţiei Publice a fost propus ca termenul de valabilitate a acestor contracte să fie extins cu cinci ani, cu argumentul că neadoptarea acestei decizii ar putea avea consecinţe grave asupra nevoilor locative ale chiriaşilor aflaţi în aceste imobile.

În 2004, durata contractelor de închiriere a fost prelungită de drept pentru o perioadă de cinci ani. La data expirării termenului, locatarii au continuat însă să folosească locuinţele, iar în 2009 termenul a fost extins cu încă cinci ani, până la 19 mai 2014.

În nota de fundamentare a ordonanţei aprobate de Guvern se arată că termenul este prelungit şi ca urmare a solicitărilor de la primării, "pentru a preîntâmpina ca această situaţie să nu degenereze într-o problemă socială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici