Guvernul propune firmelor "discriminarea pozitivă" a romilor, cu locuri de muncă destinate acestora

Guvernul discută cu diverse companii pentru o "discriminare pozitivă" a romilor, prin asigurarea unui număr de locuri de muncă destinate în special acestei categorii, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că au fost deja iniţiate astfel de discuţii cu grupurile franceze Renault şi Vivendi.

691 afișări
Imaginea articolului Guvernul propune firmelor "discriminarea pozitivă" a romilor, cu locuri de muncă destinate acestora

Guvernul propune firmelor "discriminarea pozitivă" a romilor, cu locuri de muncă destinate acestora (Imagine: Mediafax Foto)

"Zona locurilor de muncă - aici e singura zonă în care trebuie să facem o discriminare pozitivă. Am vorbit cu cei de la Renault, cu cei de la Vivendi, vorbesc cu alte companii - hai să facem o discriminare pozitivă, să găsim un număr, o cotă de locuri de muncă în care să angajăm în special romi, pentru că altfel, la o competiţie directă, cel puţin pe o perioadă, nu vor fi aleşi ei şi vor spune: «Domne', suntem discriminaţi, nu suntem angajaţi»", a afirmat Ponta la Adevărul Live.

În urmă cu o săptămână, printre explicaţiile pentru decizia unor state de a cere amânarea până în decembrie a aderării României la spaţiul Schengen, premierul Ponta a arătat că există o problemă reală şi serioasă legată de integrarea comunităţilor de romi, care nu poate fi rezolvată până în luna decembrie.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici