Guvernul va continua procesul de comasare a şcolilor, încurajând şi universităţile să fuzioneze

Guvernul va continua procesul de comasare a şcolilor care au puţini elevi şi sunt localizate în zone în care condiţiile geografice permit acest lucru, încurajând în acelaşi timp şi universităţile să fuzioneze, pentru a deveni instituţii puternice, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

63 afișări
Imaginea articolului Guvernul va continua procesul de comasare a şcolilor, încurajând şi universităţile să fuzioneze

Guvernul va continua procesul de comasare a şcolilor, încurajând şi universităţile să fuzioneze (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Comasările unor şcoli care au puţini elevi şi care se află în condiţii geografice care permit acest lucru sunt lucruri care conduc la creşterea oportunităţilor educaţionale a copiilor şi, de fiecare dată, oportunitatea educaţională a unui copil va prima în faţa oricăror alte considerente. Răspunsul meu este întotdeauna acelaşi pentru că obiectivul rămâne acelaşi. Dacă s-ar schimba obiectivele, sigur că aş putea da un alt răspuns, dar obiectivul nostru rămâne creşterea oportunităţilor educaţionale care se realizează în mod firesc prin organizarea mai bună a reţelei", a spus Funeriu, la finalul şedinţei de guvern în care a fost adoptat proiectul legii educaţiei.

El a susţinut că obiectivul raţionalizării reţelei şcolare este creşterea oportunităţii educaţionale a elevului.

"Cel mai important lucru este să oferim fiecărui copil român o oportunitate educaţională cât mai mare, iar oportunitatea educaţională într-o şcoală în care se învaţă la simultan, cert, la 100, 200, 300, 400 metri de casă, şcoala nu este bine întreţinută, aceea nu este şcoală. Creşte foarte mult oportunitatea educaţională dacă reuşim să-i transportăm la distanţe rezonabile în condiţii foarte bune, într-o şcoală care este bine dotată", a adăugat ministrul.

Guvernul îşi va angaja, joi, răspunderea în Parlament pentru legea educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici