Guvernul vrea să sisteze ajutorul de încălzire şi pentru persoane cu depozite bancare de 3.000 lei

Guvernul a discutat, în şedinţa de luni, varianta ca şi persoanele care deţin depozite bancare în valoare de peste 3.000 lei să nu mai primească ajutoare de încălzire începând cu sezonul rece 2010-2011, lista bunurilor în funcţie de care vor fi anulate aceste ajutoare fiind în stadiu de redactare.

155 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să sisteze ajutorul de încălzire şi pentru persoane cu depozite bancare de 3.000 lei

Guvernul vrea să sisteze ajutorul de încălzire şi pentru persoane cu depozite bancare de 3.000 lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Lista bunurilor în funcţie de care va fi sistată plata ajutoarelor de încălzire, discutată în şedinţa de guvern, face referire şi la persoanele care deţin depozite bancare cu o valoare ce depăşeşte 3.000 lei. Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare să nu fie acordate nici în cazul persoanelor care deţin în proprietate suprafeţe de teren mai mari de 1.000 metri pătraţi sau animale de curte, precum vaci şi porci", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit acestora, lista bunurilor în funcţie de care nu vor mai fi acordate ajutoare de încălzire se află încă în curs de redactare.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, luni, că Guvernul a decis ca persoane care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire, evaluările indicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma să nu mai fie subvenţionate.

Noile reguli de acordare a ajutoarelor de încălzire vor fi aplicate începând cu sezonul de iarnă 2010-2011.

Agenţia MEDIAFAX a prezentat, săptămâna trecută, un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabilea că ajutorul pentru încălzirea locuinţei ar putea fi acordat luând în calcul aceleaşi venituri ca în cazul acordării ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numărul de beneficiari şi ar creşte cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici