Iaşi: 11 suspecţi de contrabadă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina au fost reţinuţi

Un număr de 11 persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina au fost reţinute de către procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT, în urma a 37 de percheziţii făcute în 30 septembrie în judeţul Iaşi.

183 afișări
Imaginea articolului Iaşi: 11 suspecţi de contrabadă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina au fost reţinuţi

Iaşi: 11 suspecţi de contrabadă cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina au fost reţinuţi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră îl suspectează pe Marian Chirilă Plugaru, cunoscut sub numele de "Căpcăunul", că la sfârşitul anului 2013 a constituit un grup infracţional organizat cu caracter transfrontalier, care s-a specializat în contrabanda cu ţigarete din Republica Moldova şi Ucraina.

"O parte din membrii grupării aveau sarcina de a racola lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, prin oferirea unor sume de bani în schimbul neînplinirii atribuţiilor de serviciu. În acest sens, au fost înregistrate denunţuri formulate de lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră, referitoare la încercarea de a fi racolaţi de către membrii grupării“, precizează procurorii în comunicatul remis presei.

Potrivit aceleiaşi surse, membrii grupului infracţional organizat acţionau pe patru sectoare ale frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova, fiecare ramură a grupării având stabilit locul pe unde introducea ţigările pe teritoriul României.

Astfel, ţigările erau introduse în mod ilicit pe teritoriul României, prin zona de frontieră, iar ulterior erau transportate şi depozitate în municipiul Iaşi.

În urma cercetărilor, au fost ridicate 120.000 de pachete de ţigări de contrabandă, 11 autovehicule de lux, sume importante de bani în lei şi valută, arme albe, aparatură de supraveghere şi de emisie-recepţie.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore în cazul a 11 dintre inculpaţii din grupul infracţional, fiind trimisă la Tribunalul Iaşi cererea pentru arestarea preventivă a acestora, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici