Iaşi: Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor a încercat să se sinucidă în penitenciar

Bărbatul acuzat că în decembrie anul trecut şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi, iar apoi a încercat să se sinucidă a ajuns în stare gravă la spital, după ce avut o nouă tentativă de sinucidere la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

94 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor a încercat să se sinucidă în penitenciar

Iaşi: Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor a încercat să se sinucidă în penitenciar (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Luni, bărbatul, Vasile Olaru, în vârstă de 41 de ani, a încercat să se sinucidă pentru a doua oară la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, înghiţind mai multe pastile.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, bărbatul a fost transferat la Spitalul ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Deţinutul a fost consultat de către medicul unităţii, fiind sub tratament psihiatric. Medicul a recomandat consultaţie de specialitate în cadrul Spitalul «Sfântul Spiridon». Starea pacientului nu a impus solicitarea unei maşini de salvare, transportul deţinutului fiind asigurat de unitatea de deţinere. La comiterea faptei, acesta a mai avut o tentativă autolitică, prin alte mijloace, iar de la încarcerarea în penitenciar beneficiază de asistenţă psihologică în regim individual“, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Carmen Matei, comisar şef de penitenciare de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţe ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi au precizat că pacientul a fost adus la spital în stare gravă, cu o intoxicaţie medicamentoasă care dura deja de 12 ore.

Pacientul transferat de la penitenciar a fost adus aproape în stare de comă. Pe fondul unei depresii severe, bărbatul a ingerat mai multe antidepresive combinate cu benzodiazepine. El este internat în la terapie intensivă, pe secţia de Toxicologie, cu prognostic pozitiv. Când a ajuns la noi era confuz şi răspundea la stimuli dureroşi“, a declarat marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, medicul Gabriel Perianu de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului ”Sfântul Spiridon“.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a intrat, la sfârşitul lunii decembrie 2013, în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T17, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, după care a încercat să se sinucidă. Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat la momentul respectiv că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale şi era în şoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a suferit şi un stop cardio-respirator, fiind resuscitat şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Vasile Olaru a fost externat în 22 ianuarie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după ce a stat două săptămâni în comă.

În 31 ianuarie, bărbatul a fost arestat preventiv de Tribunalul Iaşi.

Bărbatul acuzat că în decembrie anul trecut şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi, înjunghiind-o de mai multe ori, iar apoi a încercat să se sinucidă, a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, decizia, luată de Tribunalul Iaşi, nefiind însă definitivă.

La jumătatea lunii iunie, Tribunalul Iaşi a decis ca Vasile Olaru să primească pedeapsa de 15 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat, un an de închisoare pentru port fără drept de cuţit şi i s-a revocat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de şase luni de închisoare, săvârşită până în prezent.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

În plus, bărbatul trebuie să plătească daune morale de 200.000 lei pentru cele două fete ale sale care sunt în grija unui unchi din partea mamei. În acest sens, Tribunalul Iaşi a decis să instituie sechestru asigurător asupra tuturor bunurilorbărbatului, în limita sumei de 200.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici