Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi

Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a declarat, marţi, la bilanţul IGSU că unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini de corupţia din vămile române, făcând apel la aceştia să se "poziţioneze într-un anumit fel faţă de acest fenomen".

22 afișări
Imaginea articolului Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi

Igaş: Unii lideri de sindicat nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traian Igaş a spus că din nou ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi-au făcut datoria, referindu-se la descinderile de marţi dimineaţă din cinci vămi şi puncte de trecere a frontierei.

Igaş i-a încurajat pe aceştia să meargă mai departe cu astfel de acţiuni, pentru a combate eficient corupţia din vămi.

Întrebat despre comentariile unor lideri de sindicat din poliţie, Igaş a spus: "Am o rugăminte la liderii de sindicate: să se poziţioneze într-un anumit fel ca să ştim şi noi dacă sunt alături de noi sau se poziţionează cu acei oameni care săvârşesc fărădelegi".

Igaş a adăugat că are încredere că fiecare poliţist îşi face datoria cu onestitate, însă a precizat că din informaţiile deţinute de el sunt unii lideri de sindicat care "nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi". Întrebat dacă va declanşa o anchetă internă în urma neregulilor descoperite în vămi, Iagaş a amintit că este "un om echilibrat şi că va anliza situaţia, urmând să ia o decizie în acest sens, atunci când va avea toate datele necesare".

Totodată, întrebat cum influenţează acţiunile din vămi momentul aderării României la Schengen, ministrul Igaş a precizat că aceste demersuri au fost începute în urmă cu mult timp şi că structurile ministerului îşi fac datoria, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea frontierelor şi demascarea angajaţilor corupţi. Astfel, consideră Igaş, aceste acţiuni ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru Europa.

Întrebat dacă are informaţii privind unii şefi din vămi care ar coordona faptele de corupţie Igaş a transmis liderilor de sindicat care au făcut aceste afirmaţii să facă publice acele nume. Despre şansele României de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Igaş a spus: "Sunt convins că vom primi ce merităm".

Marţi dimineaţa, anchetatorii anticorupţie au descins la punctele de graniţă din vestul ţării, în cadrul unei operaţiuni de combatere a corupţiei şi contrabandei, urmând ca peste o sută de persoane să fie aduse la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Totodată, procurorii argeşeni audiază, marţi, 40 de persoane implicate în contrabanda cu ţigări, după ce s-au făcut peste 70 de descinderi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici