"Imperio", lansat la Bucureşti. Cum arată tramvaiul cu podea joasă care poate transporta 300 de persoane - FOTO

Astra Vagoane Călători SA a inaugurat marţi, la Bucureşti, tramvaiul cu podea joasă "Imperio", în prezenţa ministrului delegat pe probleme de afaceri, Lucian Isar, şi a proprietarului Astra Vagoane Călători SA, Valer Blidar.

7930 afișări
Imaginea articolului "Imperio", lansat la Bucureşti. Cum arată tramvaiul cu podea joasă care poate transporta 300 de persoane - FOTO

"Imperio", lansat la Bucureşti. Cum arată tramvaiul cu podea joasă care poate transporta 300 de persoane (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Tramvaiul cu podea joasă "Imperio" este complet computerizat şi poate transporta 300 de persoane.

În tramvai sunt instalaţii de climatizare în salon şi cabine, un sistem de informare al pasagerilor cu indicatoare de destinaţie şi anunţuri vocale dar şi un sistem de supraveghere video.

Conform ZF, comanda tramvaiului, precum tracţiunea sau frânarea, se realizează prin intermediul microprocesoarelor. Tramvaiul este dotat cu patru sisteme de frânare independente şi se poate deplasa cu o viteză de până la 60-70 kilometri pe oră.

Preţul unui astfel de tramvai variază între 1,7-1,8 milioane de euro.

La inaugurarea tramvaiului au participat ministrul delegat pe probleme de afaceri, Lucian Isar, şi proprietarul Astra Vagoane Călători SA, Valer Blidar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici