Import de materiale sanitare din China. 200.000 de măşti FFP2 au ajuns vineri seara în România cu o cursă Tarom

200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România cu o cursă Tarom. Măştile au fost cumpărate din China de către Unifarm SA şi vor fi distribuite spitalelor care gestionează cazurile confirmate cu noul coronavirus.

2128 afișări
Imaginea articolului Import de materiale sanitare din China. 200.000 de măşti FFP2 au ajuns vineri seara în România cu o cursă Tarom

200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România cu o cursă Tarom

Aeronava Tarom a aterizat vineri seară pe aeroportul Otopeni şi a făcut cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).

„Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului. După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt aşteptate şi alte transporturi conţinând achiziţii realizate de Compania Naţională Unifarm SA.

Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru zborurile de tip full cargo şi a transporta materiale sau echipamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
măşti,
tarom,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici