În cât timp au intervenit autorităţile în cazul tinerei care a sunat la 112, minţind că este sechestrată

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, sâmbătă, că tânăra care a făcut vineri o farsă, după ce a sunat la 112 şi a susţinut că este sechestrată, a fost depistată la ora 2 noaptea, în condiţiile în care acţiunea de căutare a început la orele 17.00 -18.00.

917 afișări
Imaginea articolului În cât timp au intervenit autorităţile în cazul tinerei care a sunat la 112, minţind că este sechestrată

În cât timp au intervenit autorităţile în cazul tineriei care a sunat la 112, minţind că este sechestrată

„Acel apel la 112 a angrenat peste 80 de poliţişti precum şi alte forţe, pentru că am avut alături de noi pe colegii de la Jandarmeria Bucureşti şi pe cei de la ISU-BIF, precum şi Ambulanţa Bucureşti. Întregul caz a demarat între orele 17 şi 18, când o tânără a apelat 112 şi a declarat că este ţinută cu forţa, că este sechestrată într-un aparament de pe raza sectorului 6, spunea că nu cunoaşte Bucureştiul, a spus că nu ştie unde se află, dar că ar vedea în zonă turla unei biserici. A fost momentul când s-a declanşat această vastă operaţiune”, a precizat, sâmbătă, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Sarca mai susţine că tânăra care a sunat la 112 a fost în permanenţă în legătură cu Poliţia.

Fata a fost depistată după 8 ore de căutări, în jurul orei 2 noaptea, într-o parcare, după ce Direcţia de Operaţuni Spaciale a identificat telefonul de pe care s-a apelat la 112.

„Ne cerem scuze dacă am deranjat cu sirenele, dar acesta a fost un detaliu să ne spună dacă se aude sau nu se aude, au fost tot soiul de tehnici. În jurul orei 2 noaptea, această tânără a fost depistată pe stradă, nu avea nicio leziune, a fost totuşi condusă la INML pentru a fi examinată, iar din declaraţiile pe care le-a oferit a spus că era supărată pe prietenul ei, şi în momentul în care şi-a dat seama că această glumă a escaladat, nu s-a mai putut opri. Vorbim de o sancţiune, de o amendă, dar în acelaşi timp vorbim de foarte mulţi oameni care au fost implicaţi în căutare şi, după cum bine cunoaşteţi, am tot fost confruntaţi cu asemenea situaţii”, a declarat Diana Sarca.

Întrebată de ce durat peste 8 ore această căutare, reprezentanta Poliţiei a declarat că tânăra şi-a schimbat poziţia şi a ieşit din imobilul în care se afla.

„S-a luat fiecare zonă (...) s-au bazat (poliţiştii -n.r.) pe elementele pe care respectiva tânără le oferea la telefon. S-a luat întreg arealul şi s-a căutat. Aşa cum am precizat, s-a trecut şi pe zona de depistare tehnică. Ea şi-a tot schimbat poziţia, a ieşit din imobil, vă daţi seama, că noi căutam o persoană care era lipsită de libertate (...)

Părinţii plătesc pentru glumele copiilor. Fac un apel la cei care mai au astfel de gânduri: opriţi-vă, pentru că îi puneţi pe alţii în pericol! Sunt oameni care în acel moment aveau nevoie reală de sprijinul Ambulanţei, de sprijinul Poliţiei, nu ne jucăm cuaşa ceva. Telefonul 112 nu este o jucărie”, a mai precizat Diana Sarca.

Taguri:
112,
poliţia,
apel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici