INCENDIILE devastatoare din Grecia | România trimite două aeronave pentru stingerea focului şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene/ Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că până în momentul de faţă nu sunt informaţii potrivit cărora ar fi cetăţeni români printre victimele incendiilor de vegetaţie din Grecia, adăugând că MAE ţine legătura în permanenţă cu autorităţile elene.

3610 afișări
Imaginea articolului INCENDIILE devastatoare din Grecia | România trimite două aeronave pentru stingerea focului şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene/ Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

INCENDIILE devastatoare din Grecia | Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

Întrebat de MEDIAFAX care vor mai fi ajutoarele venite din partea României, pe lângă cele două aeronave configurate pentru stingerea incendiilor şi sprijin logistic, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Ajutorul va fi şi în funcţie de cerere. Mecanismul European funcţionează pe baza cererilor din partea ţărilor care sunt confruntate cu asemenea evenimente şi în funcţie şi de disponibilităţile pe care le avem, fără îndoială că vom căuta să sprijinim într-un moment greu Grecia în această perioadă".

Bilanţul incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena se ridică la cel puţin 74 de morţi şi 556 de răniţi, anunţă autorităţile locale, citate de site-ul cotidianului La Repubblica.

Mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiilor, iar sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea focului. Aproximativ 700 de persoane au fost salvate de echipele de intervenţie.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu omologul elen privind incendiile din Grecia, pentru a-l asigura pe cel din urmă de sprijin, dacă acesta va fi solicitat. MApN precizează că Forţele Aeriene Române pregătesc mai multe aeronave configurate pentru incendii, care pot decola în orice moment. Pentru a sprijini autorităţile din Grecia, Forţele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, mai arată sursa citată.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici