Video Incendii dramatice din cauza încălzirii improprii. Vâlcea: Doi copii, cu arsuri grave după ce casa în care locuiau a luat foc/ Un bărbat a murit în propria locuinţă

Doi copii, de 3 şi 9 ani, au fost duşi la spital cu arsuri grave, după ce casa în care locuiau, în localitatea Buneşti, din Vâlcea, a luat foc, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă. Fraţii şi părinţii celor mici au reuşit să iasă la timp din imobilul în flăcări.

414 afișări

Potrivit ISU Vâlcea, în casa care a luat foc în satul Răpeneşti, comuna Buneşti, se aflau patru copii şi părinţii lor. Adulţii au reuşit să scoată din casă doi copii, iar doi au suferit arsuri.

„În interiorul casei se aflau patru copii şi doi adulţi. La sosirea echipajelor , doi copii fuseseră evacuaţi de către adulţi, fiind duşi la vecini. O fetiţă de 9 ani a fost preluată de SMURD conştientă, cu arsuri la nivelul toracelui şi mâinilor şi un băieţel de 3 ani fiind grav, intoxicat cu fum, preluat de ambulanţă cu medic”, a transmis ISU Vâlcea.

Din primele cercetări, incendiul pare să fi pornit din camera unde se afla toată familia şi unde erau materiale combustibile lângă sobă.

Botoşani: Un bărbat a murit după ce casa i-a luat foc

Un bărbat de 67 de ani, din comuna George Enescu, judeţul Botoşani, a murit, sâmbătă dimineaţa, în locuinţa sa care a fost cuprinsă de flăcări. Din cauza incendiului, acoperişul casei s-a prăbuşit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar la sosirea echipajelor de intervenţie, proprietarul casei era decedat.

„La sosirea forţelor de intervenţie, ardea întreaga locuinţă, iar o parte din tavan era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că proprietarul nu a ieşit din locuinţă, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul a fost găsit decedat într-una din încăperi. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din locuinţă fiind scoasă o butelie”, a spus Lupu.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă. pe materiale combustibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici