Incendiu puternic, cu degajare de fum toxic, la o fabrică din Oradea

Un incendiu izbucnit, duminică, la fabrica UAMT din Oradea, acesta ducând la degajarea de fum toxic şi la depăşirea limitelor admise ale unor substanţe. Garda de Mediu Bihor va lua măsuri împotriva poluatorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

347 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic, cu degajare de fum toxic, la o fabrică din Oradea

Incendiu puternic, cu degajare de fum toxic, la o fabrică din Oradea

Şeful Comisariatului Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că s-au aprins materialele combustibile plastice, cauciucuri şi uleiuri.

”A fost un incendiu grav din punctul de vedere al mediului la o fabrică din Oradea din cauza materialelor combustibile plastice, cauciucuri, uleiuri, s-a format un nor de fum toxic. La staţiile de monitorizare a aerului din Oradea s-au înregistrat depăşiri ale limitelor admise la unele substanţe toxice, se iau probe din două în două ore. Am avut noroc că vântul a bătut tare, cu 30 – 35 de kilometri pe oră din direcţia sud – vest şi nord – est, deci Oradea a fost prea puţin afectată. În urma incendiului vom lua măsurile ce se impun împotriva poluatorului”, a spus Togor.

Incendiul a fost stins de pompieri, care cercetează cauzele izbucnirii focului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici