Incendiu puternic la un restaurant din centrul Clujului. O persoană a fost rănită. Focul a fost produs de un scurtcircuit

O persoană a fost rănită în urma unui incendiu puternic izbucnit, luni dimineaţă, la un restaurant din centrul municipiului Cluj-Napoca, pompierii intervenind timp de peste două ore pentru stingerea focului.

1679 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un restaurant din centrul Clujului. O persoană a fost rănită. Focul a fost produs de un scurtcircuit

Incendiu puternic la un restaurant din centrul Clujului. O persoană a fost rănită (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

UPDATE 18:04 Incendiul de la restaurantul din Cluj-Napoca, produs de un scurtcircuit la un reşou electric

Incendiul izbucnit, luni dimineaţă, la un restaurant din centrul municipiului Cluj-Napoca, în urma căruia o persoană a fost rănită, a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit produs la un reşou electric în funcţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că, potrivit primelor investigaţii, incediul a pornit, cel mai probabil, de la un reşou electric la care s-a produs un scurtcircuit, iar ulterior s-au aprins materiale plastice, flăcările extinzându-se la restul clădirii.

"Conform primelor investigaţii făcute de pompieri, cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Scurtcircuitul s-a produs la un reşou pornit, apoi s-au aprins materialele plastice aflate în apropierea reşoului şi, ulterior, flăcările s-au extins la restul clădirii. Incendiul a fost observat prea târziu de paznicul clădirii", a spus Andrei Biriş.

Conform sursei citate, pagubele nu au fost încă evaluate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30 la un restaurant de pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca, unde se află mai multe unităţi medicale, între care Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, pompierii au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

"În urma incendiului acoperişul restaurantului s-a prăbuşit şi o persoană a fost rănită şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 Cluj. Clădirea restaurantului, un imobil format din parter şi etaj, a fost distrusă în întregime", a declarat Andrei Biriş.

El a precizat că incendiul a fost lichidat în jurul orei 7.00, dar pompierii au mai rămas la faţa locului pentru a supraveghea zona.

Persoana rănită în urma incendiului este un bărbat angajat al restaurantului, care a suferit arsuri la mâini şi este în afara pericolului, iar la momentul izbucnirii focului în local nu se aflau şi alte persoane, acesta fiind închis.

Pe durata intervenţiei pompierilor, circulaţia pe strada Clinicilor, pe care se află restaurantul, a fos blocată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici