Încep REDUCERILE! Din 15 ianuarie, îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţ redus în magazinele din Capitala

Magazinele din Capitală vând din 15 ianuarie îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţ redus cu până la 70 la sută, potrivit notificărilor trimise la primării privind perioada de soldare, care nu poate fi mai mare de 45 de zile, şi produsele de sezon la care vor aplica reducerile.

1460 afișări
Imaginea articolului Încep REDUCERILE! Din 15 ianuarie, îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţ redus în magazinele din Capitala

Încep REDUCERILE! Din 15 ianuarie, îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţ redus în magazinele din Capitala (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ o sută zeci de lanţuri de magazine şi alţi comercianţi din Sectorul 1 vor avea reduceri semnificative la preţurile produselor pe care le comercializează. Aceştia au notificat Primăria Sectorului 1 că vor reduce preţurile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare cu procente cuprinse între 20 şi 70 la sută.

Şi Primăria Sectorului 2 a anunţat că a primit notificări pentru soldări de la comercianţii care-şi desfăşoară activitatea pe raza sectorului şi care vor să facă reduceri de preţuri la produsele de sezon.

De asemenea, peste 30 de comercianţi din Sectorul 6 au depus cereri la Primărie, notificând reduceri de sezon de la 20 la 70 la sută.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie, pentru produsele de toamnă-iarnă. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot vinde produse la preţuri reduse.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte sau articole sportive.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată Primăriei. Notificarea privind vânzările de soldare trebuie făcută cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor.

În formularul de notificare a vânzărilor sunt trecute datele comerciantului, numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Comercianţii care nu respectă dispoziţiilor legale privind vânzările de soldare pot fi amendaţi cu sume între 2.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, cei care vând produse de sezon la preţ redus fără să notifice primăria pot primi amenzi între 200 şi 1.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici