Începe şcoala, dar nouă şcoli şi grădiniţe din Bucureşti nu au căldură

  • Nouă şcoli şi grădiniţe din Sectorul 5 al Capitalei conectate la sistemul de termoficare au probleme cu căldura.
  • Primăria sectorului a trimis o sesizare Primăriei Generale.
  • Solicită găsirea unei soluţii rapide în condiţiile în care semestrul al doilea va începe luni.
1075 afișări
Imaginea articolului Începe şcoala, dar nouă şcoli şi grădiniţe din Bucureşti nu au căldură

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au anunţat că mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ au anunţat că sunt probleme în privinţa furnizării agentului termic. Este vorba despre nouă şcoli şi grădiniţe: Liceul Ştefan Odobleja, Şcoala Gimnazială nr. 126, Şcoala Gimnazială nr. 131, Şcoala Gimnazială nr. 144, Şcoala Gimnazială nr. 188, Şcoala Gimnazială nr. 280, Şcoala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădiniţa nr. 35 şi Grădiniţa nr. 185.

CITEŞTE AICI: Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie, cu distanţare fizică şi mască de protecţie. Ghidul de reguli propus de autorităţi. DOCUMENT de lucru

Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare Primăriei Generale prin care solicită soluţii rapide.

„Copiii merită să se reîntoarcă la şcoală, însă nu cu orice preţ. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ţinem în frig! În nicio şcoală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizaţii pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiţii optime şi în siguranţă” a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, cei de la Primăria Sectorului 5 spun că, deşi calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti sunt din ce în ce mai mari.

În Sectorul 5, 17 şcoli şi grădiniţe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde şi a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti. Celelalte unităţi de învăţământ au centrală termică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici