Video Incident la Summitul de la Sibiu: Protestatarul Cristian Dide, oprit de forţele de ordine să ajungă în Piaţa Mare | VIDEO

Protestatarul Cristian Dide şi câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” au încercat, joi, să ajungă în Piaţa Mare din Sibiu, unde se desfăşoară summit-ul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

9782 afișări

Reprezentanţii Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” au vrut să organizeze o „adunare publică” în Piaţa Mare, nefiind de acord cu locaţia propusă de autorităţile locale, respectiv în faţa Centrului Besoiu.

Protestatarul Cristian Dide şi câţiva reprezentanţi ai asociaţiei au încercat să forţeze cordonul forţelor de ordine din faţa Centrului Besoiu, însă au fost opriţi.

„De ce nu ne lasă? Pentru că asta este libera exprimare în România, să vedem cine se ocupă de cenzură, cine a dat un ordin ca noi să nu putem să afişăm un banner la o adunare publică unde vin nişte oficialităţi din Europa”, a declarat Cristian Dide.

„Adunarea publică” urma să fie organizată pentru că reprezentanţii Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” intenţionau să arate că „sprijină valorile europene, libertatea la adunare paşnică şi cea de liberă exprimare într-o ţară puternic afectată de guvernarea PSD”.

„Noi am declarat o adunare publică în Piaţa Mare, ne-a fost interzis mult mai târziu decât aveau dreptul să o facă. Eu vreau să mă duc să-mi exercit dreptul la liberă exprimare”, a mai spus Cristian Dide.

Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă joi la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, eveniment la care sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici