INML a finalizat analiza probelor biologice preluate de la bărbatul care a lovit cu maşina 10 persoane la mall-ul din Brăila. Ce au descoperit specialiştii

Bărbatul de 20 de ani care în urmă cu două luni a lovit intenţionat cu maşina 10 persoane, a înjunghiat o persoană şi a forţat intrarea în mall-ul din Brăila nu consumase droguri în ziua atacului. Aceasta este concluzia specialiştilor de la INML Iaşi, care au analizat probele de sânge prelevate.

3225 afișări
Imaginea articolului INML a finalizat analiza probelor biologice preluate de la bărbatul care a lovit cu maşina 10 persoane la mall-ul din Brăila. Ce au descoperit specialiştii

Rezultat oficial: atacatorul de la mall-ul din Brăila nu consumase droguri în ziua atacului

Probele de sânge au fost recoltate la solicitarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Surse din cadrul Institutului de Medicină Legală din Iaşi spun că nu au fost găsite urme de droguri în sânge, astfel încât consumul de substanţe interzise a fost scos de pe lista cu explicaţii ale acţiunilor atacatorului.

În schimb, bărbatul consumase alcool, iar procurorul aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice efectuată la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) Dr. Mina Minovici din Bucureşti.

Atacul de la mall-ul din Brăila a avut loc pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a fost arestat preventiv pe 12 noiembrie şi de atunci a stat în arestul IPJ Brăila şi la Penitenciarul Jilava. Recent, el a fost dus din nou în arestul Poliţiei din Brăila. Cazul este anchetat de un procuror criminalist, dar şi de anchetatorii DIICOT Galaţi. Aceştia s-au sesizat din oficiu şi încearcă să afle dacă fapta brăileanului care a lovit cu intenţie mai multe persoane şi a înjunghiat un bărbat poate fi încadrată la acte de terorism.

Individul este încadrat la trei infracţiuni de tentativă de omor calificat şi o infracţiune de tâlhărie calificată, vizând un număr de 10 victime.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici