Înscrierea în învăţământul primar: 2.470 de copii, dintre cei 2.820 evaluaţi psihosomatic, vor intra în clasa pregătitoare în Capitală

Specialiştii au evaluat, pentru înscrierea în învăţământul primar bucureştean, 2.820 de copii, dintre ei 2.470 vor intra în clasa pregătitoare, iar 304 în clasa I, restul vizând alte situaţii, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, inspectorul general adjunct al ISMB, Mihaela Ciho.

289 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în învăţământul primar: 2.470 de copii, dintre cei 2.820 evaluaţi psihosomatic, vor intra în clasa pregătitoare în Capitală

Înscrierea în învăţământul primar: 2.470 de copii, dintre cei 2.820 evaluaţi psihosomatic, vor intra în clasa pregătitoare în Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Cei mai mulţi părinţi au optat pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Este vorba despre 2.470 de copii care vor fi înscrişi, în anul şcolar 2012-2013, în clasa pregătitoare, dintre cei care au fost evaluaţi psihosomatic în intervalul 20 - 29 februarie", a mai spus inspectorul general adjunct

Conform metodologiei MECTS pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi, evaluarea psihosomatică se aplică copiilor care împlinesc şase ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie. Aceştia pot fi înscrişi fie în clasa pregătitoare, fie în clasa întâi, dar decizia finală aparţine specialiştilor, după evaluare, a explicat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general adjunct, profesor Mihaela Ciho.

De asemenea, potrivit metodologiei MECTS, au fost evaluaţi şi copiii care, deşi împlinesc şase ani până la 31 august, nu au frecventat grădiniţa. Şi în acest caz a fost necesară o evaluare psihosomatică în urma căreia specialiştii să decidă în ce fel de clasă poate intra copilul, a adăugat inspectorul adjunct.

Şi a treia categorie a fost a copiilor care împlinesc şase ani până la 1 ianuarie 2013 şi ai căror părinţi ar vrea să îi înscrie în clasa pregătitoare.

În schimb, toţi copiii care împlinesc şase ani până la 31 august sunt înscrişi în clasa pregătitoare sau clasa întâi la cerere, fără evaluare.

Luni a început înscrierea în şcolile de circumscripţie. Întrucât server-ul MECTS a fost blocat, încrierile au fost devansate cu trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici