INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Autorităţile din zona cu 1.400 de oameni izolaţi au început refacerea podului distrus de viituri

Autorităţile din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au început lucrările pentru refacerea podului şi şoselei distruse de viiturile formate pe pârâul Slănic, după ce apele au început să se retragă, 1.400 de localnici din cele două sate fiind izolaţi de joi dimineaţă.

514 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Autorităţile din zona cu 1.400 de oameni izolaţi au început refacerea podului distrus de viituri

INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Autorităţile din zona cu 1.400 de oameni izolaţi au început refacerea podului distrus de viituri

Potrivit primarului comunei Lopătari, Vasile Lefter, vineri dimineaţă, debitul pârâului Slănic care s-a umflat în noaptea de miercuri spre joi şi a distrus drumul ce lega satele Ploştina şi Terca de centrul comunei a scăzut într-atât încât să poată fi demarate lucrările de refacere a drumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Debitul s-a redus simţitor, s-a trecut deja prin albia râului cu un utilaj forestier. Pentru urgenţe avem un mijloc de transport de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care poate trece şi transporta pe oricine are o urgenţă medicală, iar alte utilaje se îndreaptă chiar acum către pod pentru a începe lucrările. Vom lucra la foc automat, iar dacă nu va mai ploua suntem optimişti că lucrurile vor reintra rapid în normal", a declarat, vineri dimineaţă, primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.

Sursa citată a adăugat că, dacă nu se vor mai înregistra precipitaţii iar nivelul apei se va menţine la nivelul înregistrat vineri dimineaţă, şoseaua care lega satele Terca şi Ploştina de comuna Lopătari ar putea fi redată circulaţiei sîmbătă seară sau duminică.

"Dacă lucrurile decurg normal duminică cel târziu vom deschide circulaţia pe pod. Din fericire, nu am avur urgenţe de când sunt oamenii izolaţi", adăugat primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.

Din cauza drumului rupt de ape în noaptea de miercuri spre joi, nici în cursul zilei de joi şi vineri vineri elevii din cele două sate izolate nu au putut merge la şcoală.

Un număr de 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca şi Lopătari sunt izolate de joi dimineaţă, după ce o viitură formată pe pârâul Slănic a distrus şoseaua, fără a mai fi posibil nici accesul pietonal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici