Inundaţii în Timiş: Zeci de case inundate în timpul nopţii. Drum judeţean blocat de ape

Un drum judeţean din Timiş este blocat de ape, joi dimineaţa, iar în timpul nopţii de miercuri spre joi zeci de case din mai multe localităţi aflate pe malul Bârzavei au fost inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

598 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Timiş: Zeci de case inundate în timpul nopţii. Drum judeţean blocat de ape

Inundaţii în Timiş: Zeci de case inundate în timpul nopţii. Drum judeţean blocat de ape

Potrivit reprezentanţilor ISU Banat, drumul judeţean 592B, în apropierea pasajului de cale ferată dintre localităţile Chevereş şi Vucova, este blocat, fiind inundat.

Suprafaţa totală inundată în acea zonă este de aproximativ 4 hectare, apa având o adâncime de circa 40-50 cm, spun sursele citate.

În zona afectată au fost trimişi trei subofiţeri cu o autospecială şi două motopompe, care acţionează pentru evacuare apei.

În timpul nopţii de miercuri spre joi, în localitatea Denta 30 de curţi au fost inundate, dar şi o casă şi o păşune de 50 hectare. Două persoane au fost evacuate preventiv.

Cea mai grav afectată de inundaţiile din timpul nopţii a fost localitatea Roviniţa Mare. Apele au inundat şapte case şi gospodării, cinci hectare de islaz, dar şi drumul care face legătura între Denta şi localitate. Grav afectată a fost ieşirea din sat, spre Sângeorge.

Conform Adiminstraţiei Bazinale Apele Banat, nivelul Bârzavei este în scădere, vineri dimineaţa, în zona Gătaia, cota fiind de 490 cm, codul roşu +40 cm, iar pompierii acţionează cu motopompele pentru evacuarea apei din zonele inundate. De asemenea, în aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) anunţă că pe râul Bârzava, în aval de Gătaia, se menţine codul roşu de inundaţii, până vineri, 1 iulie, la ora 12.00. La staţia hidrometrică Partoş, nivelul Bârzavei este în creştere, înregistrându-se cota de 333 cm, cod portocaliu + 133 cm.

În cod portocaliu se află cursul de apă Moraviţa, care la staţia hidrologică Moraviţa (ora 8.00) înregistra cota de 354 cm ( cod portocaliu + 4 cm), cursul de apă Pogăniş, care la staţia Valeapai înregistra cota de 250 cm (a scăzut până la cod portocaliu) şi cursul de apă Bega Veche care la staţia Cenei înregistra cota de 424 cm ( cod portocaliu + 4 cm).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici