Iohannis: Am aflat de la preşedintele ţării că noi toţi am creat SMURD-ul. Interesantă opinie

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că, din discuţiile purtate "mai ascuţit decât ar fi fost bine" pe tema noii legi a sănătăţii, nu a tras concluzia că ar vrea cineva desfiinţarea SMURD, dar a apreciat ca "interesantă" declaraţia şefului statului privind înfiinţarea acestui serviciu.

526 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am aflat de la preşedintele ţării că noi toţi am creat SMURD-ul. Interesantă opinie

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenaru/Mediafax Foto)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre discuţiile din ultimele zile referitoare la o eventuală desfiinţare a SMURD.

"Nu sunt specialist în domeniu, dar sper ca cei care construiesc noua legislaţie să aibă în vedere că, în afară de cei care înfiinţează, organizează, exploatează, câştigă sau nu din această activitate, există şi bietul bolnav şi sper să se aibă un pic în vedere şi omul care plăteşte, până la urmă, tot circul şi care vrea să beneficieze de nişte servicii decente", a declarat Iohannis.

El a afirmat că a urmărit discuţiile purtate pe această temă în ultimele zile şi nu a tras concluzia că s-ar dori desfiinţarea SMURD.

"Am urmărit câteva buletine de ştiri în care tonul discuţiilor a fost mai ascuţit decât ar fi fost bine pentru acest sistem, dar nu am tras concluzia că cineva ar vrea să desfiinţeze SMURD-ul. În schimb, am aflat de la preşedintele ţării că noi toţi am creat SMURD-ul. Iarăşi, interesantă opinie", a opinat primarul Sibiului.

Întrebat ce părere are despre demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat, Iohannis a declarat că a fost o decizie logică.

"Având în vedere că a fost pe o poziţie de demnitar public şi a fost în dezacord cu Guvernul din care făcea parte, e logică demisia", a susţinut Iohannis.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare "deplasată".

"SMURD nu a fost creat de un om. Statul român a făcut efoturi uriaşe pentru dotarea SMURD şi a Ambulanţei", a spus Băsescu.

El a adăugat că acest sistem a fost creat "cu banii românilor", care au fost plătiţi sau urmează să fie plătiţi.

Băsescu a mai spus că "nu a venit niciun personaj din ţara asta cu banii în buzunar", sistemul fiind creat de statul român.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici