Iohannis: Este o incapacitate cronică pe subiectul înzestrării armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în plenul reunit, că există proceduri anulate în justiţie de chiar cei care le-au iniţiat, şi o incapacitate cronică pe subiectul înzestrării armatei.

610 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Este o incapacitate cronică pe subiectul înzestrării armatei

Iohannis: Este o incapacitate cronică pe subiectul înzestrării armatei

"Trebuie să înţelegem cu toţii că apărarea colectivă începe acasă şi implică investiţii din partea fiecărui aliat. În ultimii ani am obţinut 2% pentru apărare. La iniţiativa mea s-a încheiat această înţelegere (huiduieli şi aplauze – n.r.). A fost rezultatul unui consens politic obţinut la iniţiativa mea. Guvernului şi Ministerului Apărării le revine rolul de a pune în practică, prin programe coerente, strategia de înzestrare a Armatei pentru care există premise favorabile de finanţare. Din păcate, faptele demonstrează cu totul altceva. Proceduri anulate în justiţie de chiar cei care le-au iniţiat, şi o incapacitate cronică pe subiectul înzestrării armatei", a declarat Klaus Iohannis.

"Incompetenţa parlamentarilor riscă să afecteze angajamentele NATO", a mai completat şeful statului.

Discursul are loc în faţa plenului reunit, la care participă şi premierul Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici