Iohannis: Tinerii trebuie încurajaţi să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă

Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat tinerii, la Iaşi, în cadrul unei dezbateri privind piaţa farmaceutică, să facă cercetare şi a spus că principala problemă a celor care pleacă peste hotare este că angajările nu se fac pe merit, ci pentru că sunt rudele cuiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

423 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Tinerii trebuie încurajaţi să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă

Iohannis: Tinerii trebuie încurajaţi să facă cercetare, iar cei care au plecat să se întoarcă (Imagine: Mediafax Foto)

"Am spus mereu că trebuie să privim cercetarea ca pe o investiţie în viitorul României pe care trebuie să-l valorifcăm. Tinerii trebuie încurajaţi să facă cercetare, mai ales în România, iar cei care au plecat să se întoarcă. (...) Este un lucru arhicunoscut că avem tineri foarte talentaţi, dar îngrijorător este faptul că o mare parte dintre ei şi-ar dori să plece", a spus Klaus Iohannis în discursul său de la compania ieşeană Antibiotice.

Şeful statului a participat la Iaşi la o dezbatere privind piaţa farmaceutică, modalitatea de stabilire a preţurilor din piaţa românească şi a taxei de clawback. La discuţii au fost prezenţi şi angajatii Antibiotice, dar şi reprezentanţi ai universităţilor ieşene

"Dacă reuşim să avem sisteme performante, unde tinerii au şanse să fie angajaţi pe bază de merit, nu fiindcă sunt cunoştinţe sau neam cu cineva, atunci o să reuşim să îi convingem să rămână în ţară. Personal, sunt ferm convins că reinstaurarea unei meritocraţii adevărate, nu numai în sistemul public, ci şi în mediul privat, este calea spre a deveni mai performant şi spre a convinge tinerii să rămână acasă", a spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici